«Μόνο ο Θεός γνωρίζει εάν θα υπάρξει νέος Γκάλης»!

Ο Νίκος Γκάλης γνώρισε άλλη μια αποθέωση στο κλειστό της Καλλιθέας στην εκδήλωση στην οποία παρέστη ως προσκεκλημένος του Ικάρου. Μια μέρα μετά παραχώρησε μια ξεχωριστή συνέντευξη…

Μπορεί τα χρόνια να έχουν περάσει αλλά η αγάπη και ο θαυμασμός για τον κορυφαίο Έλληνα αθλητή όλων των εποχών παραμένουν το ίδιο μεγάλα και εξακολουθεί να αποτελεί ένα είδωλο για τα παιδιά. O παίκτης που άλλαξε τον ρου του ελληνικού μπάσκετ ξεκαθάρισε πως δεν είναι στις προτεραιότητες του να επιστρέψει στον χώρο από κάποιο άλλο πόστο αλλά δεν απέκλεισε να το πράξει μελλοντικά.

«Νιώθω πολύ περήφανος, είναι πολύ μεγάλη τιμή για μένα που ακόμη τα παιδιά με θυμούνται, ενώ έχουν περάσει 17 χρόνια από τότε που σταμάτησα”, σχολίασε σχετικά και συνέχισε. “Στην ουσία το νιώθω όπως το ένιωθα και παλιά. Εγώ είμαι απλός άνθρωπος και ξέρει ο κόσμος ότι δίνω σημασία σε πράγματα απλά. Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ πως είναι καλό στη σημερινή εποχή τα παιδιά να έχουν είδωλα αθλητές με ήθος που θα τους δίνουν κίνητρο στη ζωής τους να πετύχουν κάτι καλύτερο», τόνισε ο Γκάλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Eurohoops.net.

 

-Κι αυτό είναι που σας ικανοποιεί περισσότερο; Ότι δοξάζεστε ως τώρα, ή οι τίτλοι που κερδίσατε;

“Πιο πολύ η αγάπη του κόσμου. Μετά έρχονται όλα τα άλλα. Όταν σε βλέπουν στον δρόμο και διψάνε να σου μιλήσουν, είναι η μεγαλύτερη τιμή που μπορεί να έχει ένας αθλητής”.

 

-Όταν βλέπετε τον Σπανούλη, τον Διαμαντίδη και τα άλλα Ελληνόπουλα να φέρνουν τρόπαια και μετάλλια στη χώρα μας, νιώθετε χαρούμενος γιατί στην ουσία αυτά τα παιδιά πήραν το κίνητρο από εσάς και από τα υπόλοιπα μέλη της Εθνικής του 87;

“Ναι αυτό με ικανοποιεί πάρα πολύ. Κρατάμε το άθλημα πολύ ψηλά και στις δύσκολες εποχές που ζούμε τώρα, μόνο από τον αθλητισμό ακουγόμαστε προς τα έξω με θετικό τρόπο και παράλληλα μας κρατάει ενωμένους. Είναι καλό τα παιδιά να ασχολούνται με τον αθλητισμό, όχι μόνο με το μπάσκετ, γιατί θεωρώ ότι μέσα από αυτόν αποκτούν τις βάσεις για να γίνουν σωστοί άνθρωποι στη συνέχεια της ζωής τους”.

-Πως, όμως, εξηγείτε ότι το μπάσκετ επί 25 χρόνια φέρνει απίστευτες επιτυχίες στη χώρα μας;

“Πολύ απλά γιατί με τόσες επιτυχίες το μπάσκετ έχει μπει στο πετσί μας. Κι αυτά τα παιδάκια τώρα, ίσως να ασχολούνται περισσότερο τώρα με το μπάσκετ, παρά στις δικές μας εποχές. Αν έχεις έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων να ασχολείται με κάτι, τότε είναι λογικό να βγάλεις και ταλέντα. Όπως συμβαίνει και στην Αμερική, όπου τα καλύτερα ταλέντα βγαίνουν από τα «playgrounds». Παλιά στην Ελλάδα δεν υπήρχαν«playgrounds», ενώ τώρα η Ελλάδα έχει γεμίσει γήπεδα μπάσκετ”.

 

-Παρακολουθήσατε το φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκα. Περιμένατε αυτό που πέτυχε ο Ολυμπιακός;

“Ήταν μεγάλο κατόρθωμα. Το γεγονός ότι έχανε με 19 πόντους και τελικά το πήρε ήταν σπουδαίο και δείχνει την ψυχή των Ελλήνων. Πάντα είμαστε διψασμένοι και αν παίζουμε ομαδικά, μπορούμε να πετύχουμε”.

-Σας έχουν ρωτήσει πολλές φορές αν θα επιστρέφατε στο μπάσκετ. Ένα πόστο όπως του προέδρου του ΕΣΑΚΕ, στο οποίο απαιτούνται κι επιχειρηματικές γνώσεις, τις οποίες διαθέτετε θα σας ενδιέφερε ποτέ;

“Αυτή την στιγμή δεν βρίσκεται στο μυαλό μου. Τώρα απολαμβάνω την οικογένεια μου και τη ζωή που κάνω. Βέβαια είμαι άνθρωπος που ποτέ δεν λέει ποτέ, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το μέλλον. Αυτή την στιγμή, όμως, είμαι ικανοποιημένος, δεν μπορώ να πω ότι έχω κάποιο στόχο”.

-Πως σας φαίνεται η παρουσία του Ικάρου και το γεγονός πως έχει τόσα πολλά παιδιά στις υποδομές, αλλά και μια καλή παρουσία στην Α1;

“Αυτό είναι πάρα πολύ θετικό, γιατί δεν μπορεί μια ζωή τα πάντα να περιστρέφονται γύρω από μια-δύο ομάδες. Συγχαρητήρια στον πρόεδρο που έχει την όρεξη να προωθεί τα μικρά παιδιά, διότι από αυτά θα βγουν τα νέα ταλέντα. Μακάρι να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι σαν τον πρόεδρο με όρεξη, ώστε να διατηρήσουν το μπάσκετ ψηλά για πολλά χρόνια ακόμα”.

-Επόμενος Γκάλης θα υπάρξει ποτέ;

«Αυτό δεν το ξέρω, μόνο Θεός μπορεί να απαντήσει. Σίγουρα βγαίνουν ταλέντα, απλά ο καθένας έχει το δικό του χαρακτήρα κι αφήνει το δικό του στίγμα. Είναι, όμως, δύσκολο να πω αν θα βγει κάποιος σαν κι εμένα».

-Ταλέντα, όμως, υπάρχουν.

«Ναι βέβαια. Όπως είπα είναι στο πετσί των Ελλήνων και ταιριάζει το άθλημα στον Έλληνα, το έχουμε αποδείξει. Πιστεύω ότι η παραγωγή ταλέντων θα συνεχισθεί».

-Επειδή είστε κάποιος που ενέπνευσε εκατομμύρια ανθρώπων. Ποιο είναι το δικό σας μήνυμα εν μέσω της κατάστασης που ζούμε. Μπορεί η Ελλάδα να «βγει» από την κρίση;

«Αν οι πολιτικοί δουλεύουν όπως οι μπασκετμπολίστες, δηλαδή με ομαδικότητα, τότε μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα. Αρκεί να μην βλέπουμε εγωισμούς και να δουλέψουμε όλοι μαζί ώστε να βγει η χώρα από την κρίση. Μπορεί να γίνει».

 

To Top