Μόνο πρόστιμο στη Ρόμα για τα ρατσιστικά συνθήματα

H Ρόμα τιμωρήθηκε μόνο με πρόστιμο για τα ρατσιστικά συνθήματα των οπαδών της προς τον Ντέγιαν Στάνκοβιτς, με τους «τζαλορόσι» να γλιτώνουν την ποινή της έδρας λόγω του Ζοσέ Μουρίνιο.

Μόνο με πρόστιμο τιμωρήθηκε τελικά η Ρόμα για τα ρατσιστικά συνθήματα των οπαδών της προς το πρόσωπο του Ντέγιαν Στάνκοβιτς.
Οι οπαδοί των «τζαλορόσι» είχαν αποκαλέσει «τσιγγάνο» μέσω συνθημάτων τον προπονητή της Σαμπντόρια, με τον Στάνκοβιτς να δείχνει με νόημα προς την κερκίδα ότι τους ευχαριστεί για τα όσα έκαναν. Μάλιστα, μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε περήφανος για την καταγωγή του, ενώ κατά τη διάρκεια των συνθημάτων ο Ζοσέ Μουρίνιο ζήτησε από τους οπαδούς να τα σταματήσουν!

Τελικά, ο Πορτογάλος τεχνικός γλίτωσε την Ρόμα από το να δεχτεί μια ποινή από τον αθλητικό εισαγγελέα που θα επέφερε κεκλεισμένων των θυρών. Διότι όπως αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης, η κίνηση του Μουρίνιο έπαιξε ρόλο για να μετριαστεί η ποινή στις 8 χιλ. ευρώ και να μην υπάρξει τιμωρία έδρας.

«Στη Ρόμα έχει επιβληθεί πρόστιμο 8.000 ευρώ μετά από υβριστικές φωνές προς τον αντίπαλο προπονητή από το σύνολο των οπαδών στην Curva Sud. Η ποινή μετριάζεται επειδή οι φωνές δεν επαναλήφθηκαν μετά την άμεση παρέμβαση του προπονητή τους», ανέφερε ο αθλητικός εισαγγελέας.

To Top