Μόντριτς, ο κορυφαίος της χρονιάς από τη FIFA

Ο Λούκα Μόντριτς έσπασε το δίπολο Κριστιάνο Ρονάλντο – Λιονέλ Μέσι και αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής για το 2018 στα ετήσια βραβεία που δίνει η FIFA.

Φέτος ήταν η χρονιά του. Λίγο έλειψε να τα πάρει όλα. Κατέκτησε με την Ρεάλ Μαδρίτης το τρίτο συνεχόμενο Champions League και λίγες εβδομάδες αργότερα έφτασε να παίζει τελικό Μουντιάλ με την Κροατία.

Ο Λούκα Μόντριτς ήταν καθοριστικός σε αυτές τις δύο πορείες και η FIFA τον αντάμειψε με το βραβείο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή της σεζόν για το 2018, με τους Μοχάμεντ Σαλάχ και Κριστιάνο Ρονάλντο να έπονται στην ψηφοφορία.

Συνολικά η καλύτερη ενδεκάδα της FIFA απαρτίζεται από τους: Κουρτουά, Ντάνι Άλβες, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Μόντριτς, Καντέ, Μπαπέ, Μέσι, Αζάρ, Ρονάλντο.

Τέλος, προπονητής της χρονιάς αναδείχθηκε ο Ντιντιέ Ντεσάν, ο οποίος οδήγησε το καλοκαίρι τη Γαλλία στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα γήπεδα της Ρωσίας μετά από 20 ολόκληρα χρόνια, αφήνοντας πίσω του τους Ζινεντίν Ζιντάν (Ρεάλ Μ.) και Ζλάτκο Ντάλιτς (εθνική Κροατίας).

To Top