Μύκονος: Παρέλαση αστέρων με Ραζνάτοβιτς, Ρόντμαν και ΝΒΑ

Στο νησί των «ανέμων» πραγματοποιήθηκαν δύο φιλικοί αγώνες, μεταξύ του Southern California και της KK Mega Basket, υπό την αιγίδα του Δήμου Μυκόνου, σε συνεργασία με την Αναστασία Κωστάκη και τη Λια Μίλερ, η οποία είναι πρόεδρος του Complete Sports Management αλλά και εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια.

Για την ιστορία των αγώνων, το USC κέρδισε δύο συνεχόμενες φορές του Σέρβους, με 76-73 και 71-62.

Αξίζει να αναφερθεί πως καθοριστικός παράγοντας για την τέλεση των δύο παιχνιδιών και συνολικά για την διοργάνωση, διαδραμάτισε η Αναστασία Κωστάκη. H πρώτη Ελληνίδα WNBAερ, η οποία αξιοποίησε τις διασυνδέσεις της στις ΗΠΑ, όπου έχει ακόμη εξαιρετικό όνομα, λόγω της παρουσίας της στους Χιούστον Κόμετς το 2006.

Το συγκεκριμένο event είχε παγκόσμιο ενδιαφέρον, καθώς η αναμετάδοση του, πραγματοποιήθηκε από το NBA TV Live. Συνεπώς, εκατομμύρια φίλαθλοι του μπάσκετ παρακολούθησαν τους δύο αγώνες.

Στο γήπεδο της Μυκόνου βρέθηκαν General Managers ομάδων του ΝΒΑ, scouters, δημοσιογράφοι, παίκτες του «μαγικού κόσμου» αλλά και των Κλίβελαντ Καβαλίερς. Εκτός των άλλων, στις εξέδρες βρέθηκε και ο Έβαν Μόμπλεϊ των «Καβς», ο οποίος την περσινή σεζόν ήταν μέλος της all rookie team και φέτος επιλέχτηκε στην all defensive team. Φυσικά ο λόγος παρουσίας του, εκτός από σημειολογικός, είναι φοίτησε στο πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας, πριν επιλεχθεί στην τρίτη θέση του draft 2021.

Για την ομάδα του USC έπαιξε και ο γιος του θρυλικού Ντένις Ρόντμαν, Ντι Τζέι. Μέλος του φημισμένου πανεπιστημίου είναι και ο γιος του Λεμπρόν Τζέιμς, Μπρόνι, ο οποίος -ωστόσο- αναρρώνει λόγω της περιπέτειας που πέρασε με την υγεία του.

Η Αναστασία Κωστάκη ευχαρίστησε τόσο τον Δήμου Μυκόνου, όσο και την ομάδα μπάσκετ, ΑΟ Μυκόνου, αλλά και τους διεθνείς διαιτητές, κ.κ. Σώμο, Θεονά και Γρίβα.

Παράλληλα, σημαντική συνεισφορά είχε ο κ. Νικόλαος Μπογανίτης, υποδιευθυντής του αστυνομικού τμήματος της Μυκόνου, ο οποίος φρόντισε για την ασφάλεια όλων.

To Top