«Μύρισε» Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη – Στήνεται το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλ. Αριστοτέλους

Σε ρυθμούς Χριστουγέννων κινείται η Θεσσαλονίκη, με τον γερανό και τα συνεργεία του δήμου να τοποθετούν σήμερα το χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους 18 μέτρων που κατέφθασε χθες το μεσημέρι από το μεγάλο εργοστάσιο παραγωγής ελάτων στην Ελλάδα, τον Ταξιάρχη Χαλκιδικής.

Οι διαδικασίες για την τοποθέτηση του δέντρου πραγματοποιούνται υπό την εποπτεία του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων του δήμου Θεσσαλονίκης, Μάκη Κυριζίδη, με τη διοίκηση φέτος να προνοεί ελέω ενεργειακής κρίσης. Κι αυτό γιατί, ο διάκοσμος φέτος στη Θεσσαλονίκη θα γίνει με φωτισμό τύπου led και θα σβήνει με χρονοδιακόπτη στη μία τα ξημερώματα.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο πάντως θα πλαισιώνεται από μικρότερα έλατα, ενώ εντυπωσιακό θέαμα θα προσφέρει ο εναλλασσόμενος φωτισμός τους. Εντός ημερών αναμένεται να τοποθετηθούν και δύο μεγάλα ξύλινα σπιτάκια στην πλατεία Αριστοτέλους, εκ των οποίων το ένα θα φιλοξενεί διάφορες φιλανθρωπικές δράσεις, ενώ το άναμμα του δέντρου έχει προγραμματιστεί στις 7 Δεκεμβρίου, πλαισιωμένο από μια μεγάλη συναυλία.

Μια πόλη, ένας διάκοσμος

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, ο άξονας της Αριστοτέλους θα στολιστεί με μικρότερο αριθμό δέντρων σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Φέτος επιλέγονται λιγότερα, αλλά μεγάλα έλατα και συνοδευτικός θεματικός διάκοσμος. Καθένα από τα συνολικά 15 παρτέρια της Αριστοτέλους θα στολιστεί με συστάδες δέντρων με εναλλασσόμενο φωτισμό. Θα παραμείνουν οι πινακίδες με τα εορταστικά μηνύματα, ο ξύλινος φράχτης και τα μεταλλικά έλατα.

Το γιορτινό μήνυμα θα φτάσει σε κάθε γειτονιά. Σε κεντρικά σημεία κάθε δημοτικής κοινότητας θα τοποθετηθούν χριστουγεννιάτικα δέντρα, φωτιζόμενη φάτνη, φωτιζόμενα καραβάκια και μπάλες, ώστε όλη η πόλη να γεμίσει με φως και αισιοδοξία. Συνολικά στις δημοτικές κοινότητες θα τοποθετηθούν πάνω από 100 χριστουγεννιάτικα δέντρα.

Και φέτος ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα τοποθετήσει από ένα κεντρικό χριστουγεννιάτικο δέντρο σε κάθε νοσοκομείο της πόλης.

Για ακόμη μία χρονιά ο στολισμός της πόλης θα διευρυνθεί και θα αναβαθμιστεί. Στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας θα διατηρηθεί ο μπλε ουρανός, που δημιουργεί μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα στη γιορτινή Θεσσαλονίκη.

Ο εναέριος στολισμός της οδού Τσιμισκή θα αλλάξει μετά από χρόνια με κεντρικό στοιχείο φέτος μια τρισδιάστατη χριστουγεννιάτικη μπάλα. Ο περσινός στολισμός της Τσιμισκή θα μεταφερθεί στη Βασιλίσσης Όλγας και στη Λαμπράκη. Τα γιορτινά λαμπιόνια στα δέντρα παραμένουν τόσο στην Τσιμισκή όσο και στη Βασιλίσσης Όλγας.

Η Λεωφόρος Νίκης θα είναι στολισμένη με επιστύλια φωτιζόμενα έλατα, ενώ η Βενιζέλου θα αποκτήσει χαρακτήρα ‘70ς.

Στολίζεται και η Εγνατία

Φέτος, μετά από αρκετά χρόνια ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα τοποθετήσει εναέριο στολισμό και στην οδό Εγνατία, με σκοπό την τόνωση της εμπορικής κίνησης.

πηγή: Thesstoday

To Top