Μώραλης: “Ο Άρης είναι συνεπής”

Παρά τις δυσκολίες και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Άρης είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του όπως τόνισε ο Γιάννης Μώραλης. Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος επεσήμανε τον κίνδυνο να ολοκληρωθεί η φετινή Σούπερ Λιγκ με λιγότερες από 16 ομάδες.

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής μίλησε στον «NovaΣΠΟΡ FM 94,6» σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλές ομάδες.,  «Είχα πει τον Αύγουστο ότι επιτυχία είναι πως ξεκινάμε 16 ομάδες, αλλά θα πρέπει να τελειώσουμε με 16 ομάδες. Δεν υπήρχε, ακόμη υπάρχει αυτός ο φόβος. Τότε με είχαν πει γραφικό, αλλά στη χώρα μας αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα αυτονόητο. Αλλάζουν τα πάντα. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες είναι γνωστά. Δεν άλλαξε κάτι δραματικά προς το καλύτερο. Θέλουμε να διευκολύνουμε τις ομάδες που έχουν πρόβλημα, εφόσον δείχνουν μια συμπεριφορά στο θέμα των εξόδων τους.

Ομάδες όπως η ΑΕΚ και ο Άρης έχουν προϋπολογισμούς που είναι στο πάτωμα. Βλέπουμε ότι είναι συνεπείς. Η οικονομική κρίση μάς προσγείωσε, αλλά δεν δημιούργησε τα προβλήματα, απλώς τα ανέδειξε. Πλέον βαδίζουμε πιο συνετά προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν έχουμε πετύχει τίποτα, αλλά βαδίζουμε στη σωστή κατεύθυνση. Οι σχέσεις της Σούπερ Λίγκας με τους ποδοσφαιριστές, την ομοσπονδία και την οικονομία καθορίζουν το ποδόσφαιρο. Αν ευοδωθούν οι επαφές που έχουμε με αυτά τα τρία μέρη, μπορούμε να τελειώσουμε με 16 ομάδες το πρωτάθλημα. Είμαι πλέον λίγο πιο αισιόδοξος».

Σχετικά με την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος, ο κ. Μώραλης είπε: «Υπήρχε μία άποψη πως υπήρχε μια αδικία που έγινε κι έπρεπε να αποκατασταθεί απέναντι σε κάποιες ομάδες. Υπήρχε μια έκτακτη κατάσταση, που έπρεπε να συμφωνήσουμε στην πρόταση της ομοσπονδίας για να επιστρέψουμε για δύο χρόνια στις 18 ομάδες και μετά να επαναφέρουμε τις 16 ομάδες. Τα προβλήματά μας δεν είναι αν είμαστε 14, 16 ή 18 ομάδες στο πρωτάθλημα. Είναι σωστό κατά την άποψή μου η ελληνική λίγκα να έχει το πολύ 14 ομάδες. Το λέω αυτό με βάση τα δεδομένα της Ελλάδας».

To Top