ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Μ. Νικιτς: «Δεν είναι καλύτερη η ΑΕΚ από τον Άρη, θέλει λίγο χρόνο η ομάδα»

Ο πρώην παίκτης του Άρη και νυν της Κέρκυρας, Μπρανισλάβ Νίκιτς, μίλησε για το επερχόμενο ΑΕΚ – Άρης αλλά και για το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης που πέρασε.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio…

Για το Άρης- ΠΑΟΚ και αν το παρακολούθησε: Παρασκευή βράδυ μετά το ματς ζήτησα άδεια από τον προπονητή μου να φύγω για να έρθω να δω το παιχνίδι, αλλά τελικά δεν πήρα άδεια από τη γυναίκα μου για να έρθω Θεσσαλονίκη. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήμουν τόσο καλά γιατί έχω και μια ίωση. Ο μπαμπάς μου (Νικολά Νικιτς) είναι τρελαμένος με τη μικρή που άκουσε το όνομα του, αλλά δεν έχει προλάβει να τη δει ακόμη.

Στεναχωρήθηκα για το αποτέλεσμα του ματς γιατί δεν το άξιζε ο Άρης. Για αυτό το παιχνίδι έχω μιλήσει και είπα ότι δεν γίνεται να το χάσει ο Άρης. Ήταν μία λεπτομέρεια που χάσαμε το παιχνίδι, γιατί πιστεύω ότι ήμασταν πολύ καλοί. Το γρήγορο γκολ στην αρχή ήταν φοβερό και η ομάδα έπαιξε πολύ καλά. Ήταν κάποιες λεπτομέρειες που μας κόστισαν. Αν είχαμε κάνει το 2-1 στο πέναλτι που μας έδωσε, ο ΠΑΟΚ δεν θα το γυρνούσε, γιατί και ο κόσμος θα είχε τρελαθεί και θα είχε τελειώσει το παιχνίδι εκεί. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο, γι’ αυτό το αγαπάμε. Δεν ξέρεις ποτέ ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.

Λίγο στεναχωρήθηκα αλλά είδα την ομάδα πολύ καλά. Ο Γκάμα και ο Γκαρσία έχουν ποιότητα. Αν ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι σε μερικές φάσεις τώρα θα είχαμε νικήσει. Το ματς κρίθηκε στα πέναλτι. Γενικά ο διαιτητής ήταν καλός, και μου άρεσε. Είμαι πολύ χαρούμενος γενικά φέτος, γιατί μου αρέσει η ομάδα έτσι όπως παίζει. Φαίνεται ότι θέλει λίγη εμπειρία και λίγο χρόνο, επειδή χάσαμε κάποια παιχνίδια που δεν έπρεπε να τα χάσουμε. Εγώ μεγάλωσα μέσα σε αυτή την ομάδα και μου δόθηκε πραγματικά ευκαιρία να γίνω μέλος της. Αυτό που έζησα και πέρυσι ήταν φοβερό.

Αν είχα μείνει και φέτος και έπαιζα σε Super League θα ήμουν ολοκληρωμένος σαν ποδοσφαιριστής και θα είχα σταματήσει το ποδόσφαιρο. Όταν ήρθε ο Πάκο Ερέρα στον Άρη σαν προπονητής, ευχόμουν να φέρει στην ομάδα αυτό το στυλ του ποδοσφαίρου, το ισπανικό. Ο προπονητής έχει δέσει και με τον κόσμο και το στυλ που παίζει ο Άρης είναι το στυλ που θέλουμε όλοι μας να βλέπουμε στην ομάδα μας. Θέλει σίγουρα λίγο περισσότερο χρόνο, γιατί κάποια παιχνίδια τα χάσαμε από τις λεπτομέρειες.

Για το που μπορεί να φτάσει ο Άρης φέτος: Εγώ πιστεύω ότι ο Άρης θα είναι στην πεντάδα γιατί με την ποιότητα που έχει αυτό αξίζει.

Για το παιχνίδι της Κυριακής του Άρη με την ΑΕΚ: Πιστεύω είναι λίγο δύσκολο το ματς αυτό. Εγώ πιστεύω ότι ο κόσμος παίζει μεγάλο ρόλο στα ματς, ειδικά στις ομάδες που έχουν λαό. Αφού θα παίζει κεκλεισμένων των θυρών η ΑΕΚ είναι σίγουρα καλύτερα για εμάς. Δεν θεωρώ ότι η ΑΕΚ είναι καλύτερη από τον Άρη φέτος και πιστεύω ότι μπορούμε να παίξουμε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι. Η γυναίκα μου επειδή είναι ΑΕΚ έντυσε την κόρη μας με μια στολή της ΑΕΚ και έπαθα σοκ.

Για το αν έχει κρατήσει επαφές με τους συμπαίκτες του από τον Άρη: Να σου πω την αλήθεια δεν έχω μιλήσει με τα παιδιά. Έχουμε μιλήσει αρκετά με τα παιδιά που έχουν φύγει από τον Άρη και χαίρονται και αυτοί για την πορεία της ομάδας. Όποιος περνάει από αυτή την ομάδα δεν μπορεί να μην δεθεί μαζί της. Είναι μεγάλη η ομάδα και η ιστορία του Άρη και δεν συγκρίνεται με κάτι άλλο. Είναι άλλο το δέσιμο μου με τον Άρη και άλλο με την Κέρκυρα.

Για την Κέρκυρα όπου παίζει: Ο Σπανός δείχνει ότι το έχει και δεν είναι μόνο αυτό. Ο άνθρωπος δουλεύει. Από τις 24 ώρες τις 20 είναι στο ποδόσφαιρο. Για αυτόν τον άνθρωπο έχω να πω μόνο τα καλύτερα. Και πέρυσι αλλά και φέτος έχει την ίδια θέληση. Έχουμε δείξει ένα καλό πρόσωπο στα φιλικά και γενικά. Η ομάδα της Κέρκυρας έχει κρατήσει έναν κορμό από πέρυσι. Αρκετά παιδιά έχουν μείνει και έχουμε φέρει και μερικούς καινούριους, οι οποίοι είναι πολύ καλοί και έχουν εμπειρία. Βέβαια, εγώ αυτό που λέω πάντα είναι ότι πρέπει αυτό να το δείξουμε και στο γήπεδο. Αλλά θεωρώ ότι είμαστε προετοιμασμένοι.

-Για το αν τα φαβορί για την άνοδο είναι η Κέρκυρα και ο Ηρακλής: Δεν θα το έλεγα έτσι. Είναι αρκετές ομάδες που θα παλέψουν για την άνοδο. Από τη μία πλευρά είναι καλό αυτό, γιατί υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Είναι η Παναχαϊκή, τα Τρίκαλα, η Δράμα, ο Ηρακλής, η Κέρκυρα, ο Βόλος. Εννοείται ότι εμείς θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και θέλω να πιστεύω ότι θα περάσουμε πρώτοι.

To Top