Νάπολι: Τα… σκάει υπέρ του δέοντος για να κρατήσει τον Κουλιμπαλί

Οι «παρτενοπέι» ετοιμάζονται να κάνουν την ύστατη προσπάθειά τους για να διατηρήσουν στό ρόστερ τους τον Καλιντού Κουλιμπαλί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της καταλανικής «Sport», η Νάπολι είναι έτοιμη να κάνει ρελάνς για να πείσει τον Σενεγαλέζο κεντρικό αμυντικό να παραμείνει στο ρόστερ της. Το συμβόλαιό του λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι κι έτσι τα χρονικά περιθώρια είναι αρκετά στενά για τους Ναπολιτάνους, αφού από τον Γενάρη του 2023 θα μπορεί να υπογράψει οπουδήποτε θέλει.

Ο 31χρονος είναι αυτή τη στιγμή ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της ομάδας με ετήσιες απολαβές που αγγίζουν τα 6 εκ. ευρώ ετησίως. Όμως, το νούμερο αυτό δεν μπορεί να δοθεί πάλι από την Νάπολι εξαιτίας των περιορισμών που της επιβάλλει το νέο κανονιστικό πλαίσιο σχετικά με τα οικονομικά των ομάδων.

Παρ’ όλα αυτά επειδή ο πρόεδρος Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις δεν θέλει να δει άλλον έναν ηγέτη της ομάδας του να αποχωρεί, όπως έγινε με τον Ινσίνιε και θα συμβεί με τους Μέρτενς και Οσπίνα, και γι’ αυτό είναι διατεθειμένος να προσφέρει συμβόλαιο στον Κουλιμπαλί, που θα τον διατηρήσει ως τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη της ομάδας.

Ο μισθός που του προσφέρουν θα είναι 4 εκ. ευρώ ετησίως ενώ το salary cap επιβάλλει στην Νάπολι να φτάνει μόνο μέχρι τα 3,5 εκ. ευρώ. Για να καταφέρουν, λοιπόν, να υπερκεράσουν το εμπόδιο του κανονισμού θα χρησιμοποιήσουν μία εξαίρεση ή όπως μας αρέσει να το λέμε στην Ελλάδα, ένα «παραθυράκι». Παρ’ όλα αυτά είναι άγνωστο αν ο Κουλιμπαλί θα συμφωνήσει να παραμείνει υπ’ αυτές τις συνθήκες, αφού φαίνεται έτσι κι αλλιώς να επιθυμεί μία αλλαγή στην καριέρα του μετά τα οκτώ χρόνια που έχει περάσει στην Ιταλία.

To Top