Νάτσο: «Ο Τσιώλης με εμπιστεύεται, μακάρι να είμαι γερός»

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στη Βολιβία ο Νάτσο Γκαρσία, μιλώντας για τον ίδιο, τους τραυματισμούς του, την Εθνική, αλλά και το ελληνικό πρωτάθλημα…
 

Ο έμπειρος μέσος του Άρη μίλησε στη «La Prensa» και δεν έκρυψε τα συναισθήματά του για την ατυχία των τραυματισμών του. Αναλυτικά τα όσα είπε ο Νάτσο Γκαρσία.

Πώς πάει ο Άρης στο ελληνικό πρωτάθλημα; 
«Δεν έχουμε δώσει δύο παιχνίδια. Υπάρχει ένα πρόβλημα στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχουν υποβιβαστεί δύο ομάδες, δεν έχουν αντικατασταθεί και έπρεπε να παίξουμε εναντίον τους. Αυτός είναι ο λόγος που δεν παίξαμε τα παιχνίδια που έπρεπε. Γίνεται ένα πρωτάθλημα δεκατεσσάρων ομάδων».

Ποια είναι η προσωπική σου κατάσταση στο σύλλογο τώρα;
«Έχουμε παίξει τέσσερα παιχνίδια του πρωταθλήματος (σ.σ. τρία είναι τα παιχνίδια του Άρη). Δεν μπορούσα να παίξω σε κανένα, μια και είχα δύο τραυματισμούς και δεν είχα καμία τύχη σε αυτό το θέμα. Ο τελευταίος τραυματισμός μου είναι ένα διάστρεμμα στον αστράγαλο και είμαι στη φάση της ανάρρωσης και ελπίζω να είμαι έτοιμος πολύ σύντομα».

Τι τραυματισμούς είχες; 
«Είχα ένα χτύπημα την πρώτη φορά βλάπτει και σταμάτησα για ένα μήνα και μόλις πέρασα τον χρόνο αποκατάστασης, ήρθε και ο δεύτερος τραυματισμός μου, που ήταν ένα διάστρεμμα δευτέρου βαθμού στον αστράγαλο, ο οποίος δεν είναι σοβαρός, νομίζω ότι την επόμενη εβδομάδα θα είμαι έτοιμος να μπω με την κανονική ομάδα. Δόξα τω Θεώ, δεν ήταν τίποτα σοβαρό το διάστρεμμα και θα επιστρέψω στην ομάδα μου, για να κερδίσω μια θέση μεταξύ των βασικών. Θέλω να είμαι γερός». 

Πόσο χρονικό διάστημα είναι το συμβόλαιο σου με τον Άρη; 
«Έμεινα στον Άρη, γιατί  έχω συμβόλαιο για δύο ακόμη χρόνια και οφείλω να ανταποκριθώ. Δεν μπορούσα να πάω στην Μπολιβάρ, ​​όπως είχαμε μιλήσει το καλοκαίρι με τον σύλλογο. 
Δεν ξέρω τι θα συμβεί στο ποδοσφαιρικό μέλλον μου, όλα εξαρτώνται από το αν υπάρχουν προσφορές που είναι κατάλληλες για τον σύλλογο, αλλά και τον εαυτό μου». 

Έτσι, η ιδέα σου είναι να συνεχίσεις να παίζεις στο εξωτερικό;
«Όλα εξαρτώνται από το πώς θα είναι τα ποδοσφαιρικά μου πόδια. Η επιθυμία μου είναι να παραμείνω στο εξωτερικό, να παίξω και να είμαι σε καλή κατάσταση. Αλλά τα πάντα ορίζονται από την απόδοση μου στο γήπεδο». 

Πως είναι η σχέση σας με τον προπονητή στον σύλλογο; 
«Είχα την εμπιστοσύνη του προπονητή μου, ήταν να παίξω στην ομάδα, δυστυχώς, όμως δεν μπόρεσα με το θέμα των τραυματισμών μου. Δεν ήταν τίποτα σοβαρό, αλλά με έβγαλαν από το ρυθμό που είχα αποκτήσει. Δεν θα μπορούσα να κάνω το ντεμπούτο μου μέχρι τώρα με τον Άρη, αλλά την επόμενη εβδομάδα θα είμαι έτοιμος».

Είχατε επαφή με τον Γκουστάβο Κιντέρος για μια μελλοντική κλήση στην εθνική ομάδα;
«Μιλούσα με μαζί του, ήθελα να με πάρει για το φιλικό εναντίον του Περού, επειδή δεν είχα ρυθμό, και δεν θα με πάρει, αν δεν είμαι εκατό τοις εκατό στην κατάστασή μου.
Όταν κάποιος δεν είναι σωματικά ικανός είναι άσχημος στο παιχνίδι και τότε είναι στόχος της κριτικής. Έχω μπλοκάρει από τον τραυματισμό και ήταν δύσκολο να με καλέσει». 

Ξέρεις αν γνωρίζει ο Κιντέρος τι κάνεις στην Ελλάδα; 
«Υποθέτω ότι ο Γκουστάβο συνεχίζει να βλέπει όλους τους παίκτες που βρίσκονται στο εξωτερικό, είμαι πάντα σε επαφή μαζί του, ή υπάρχει μια εικόνα  από το προπονητικό επιτελείο που μέσω του διαδίκτυου βλέπει αυτούς που παίζουν στο εξωτερικό». 

Βλέπεις τον εαυτό σου στα δύο τελευταία παιχνίδια ότι θα επιλεγείς; 
«Όλα εξαρτώνται αν μπορώ να είμαι έτοιμος, τότε προφανώς θέλω να είμαι στην εθνική ομάδα, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Δεν θέλω να έχω μια δύσκολη περίοδο, επειδή δεν θα ήμουν σωματικά καλά. Αν δεν είμαι εκατό τοις εκατό ικανός, δεν υπάρχει λόγος να είμαι στην Εθνική».

To Top