ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Νέα… αντιφατικά σενάρια για “καμία άνοδο” πριν από τη γ.σ. της ΕΠΟ, νέες πιέσεις από τον Άρη!

Λίγες ώρες πριν από την γενική συνέλευση της ΕΠΟ και ενώ χθες υπήρχαν δημοσιεύματα για ενίσχυση των σεναρίων ανόδου από τη Γ’ εθνική, προερχόμενα από κύκλους της Ομοσπονδίας, προκύπτουν νέα… αντιφατικά σενάρια που “τρελαίνουν” τον κόσμο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σάββα Λιβανιού, ο οποίος εξειδικεύεται σε θέματα ΕΠΟ “η τάση που επικράτησε ήταν πως δεν θα ανέβουν επιπλέον ομάδες στην Φούτμπολ Λιγκ και το πρωτάθλημα θα γίνει με όσες ομάδες δηλώσουν συμμετοχή, είτε είναι 16, είτε είναι 17”.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στο idreamteam.gr: «Ταφόπλακα» στις όποιες ελπίδες είχε ο Άρης να αγωνιστεί από την νέα χρονιά στην Football League έβαλε η ΕΠΟ μετά το σημερινό Δ.Σ.. Σχετικά με τα αιτήματα που έχουν προκύψει σε ότι αφορά τις ομάδες που θα αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας αποφασίστηκε ότι δεν θα καλυφθεί καμία κενή θέση που θα δημιουργηθεί εάν δηλώσουν συμμετοχή 16-17 ομάδες, με δεδομένο ότι ο ΟΦΗ και η Νίκη Βόλου βρίσκονται ήδη στην Γ΄ Εθνική.

Τουτέστιν, όσες ομάδες δηλώσουν συμμετοχή, τόσες και θα αγωνιστούν χωρίς καμία εξαίρεση κι ακόμα κι αν στην αυριανή Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ τεθεί ζήτημα για την αύξηση των ομάδων της Football League η απάντηση αναμένεται να είναι αρνητική”.

Την ίδια ώρα, το σάιτ της NOVA αναφέρει: “Δυσκολεύει η προσπάθεια του Άρη για την άνοδο στη Football League, καθώς ο νέος κανονισμός της ελληνικής ομοσπονδίας προβλέπει πως σε περίπτωση δημιουργίας κενών θέσεων, στις κατηγορίες μετά από την αποχώρηση ομάδων, αυτές δε θα καλύπτονται με ομάδες από την αμέσως μικρότερη κατηγορία.

Αυτό σημαίνει πως αν ισχύσει άμεσα η συγκεκριμένη απόφαση, οι «κίτρινοι» δε θα δώσουν αγώνες μπαράζ για την άνοδο στη Football League και θα παραμείνουν και τη νέα σεζόν στη Γ’ Εθνική. Οι άνθρωποι των «κίτρινων» περιμένουν να ξεκαθαρίσει το συγκεκριμένο θέμα, προκειμένου να δουν τι κινήσεις θα κάνουν από εδώ και στο εξής.

Πάντως, οι «κίτρινοι» δεν κρύβουν την ανησυχία τους και σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα προσπαθήσουν να πιέσουν την ελληνική ομοσπονδία, ώστε να διεξαχθούν αγώνες μπαράζ, προκειμένου να διεκδικήσουν μέσω αυτών, την άνοδο στη Football League”.

 

To Top