Νέα διαπλοκή σε ΕΠΟ και ΚΕΔ με πρωταγωνιστή τον Μπαλτά που σήμερα παίζει τον Άρη!

Λίγες ώρες πριν το ντέρμπι στη Τούμπα αποκαλύφθηκε άλλη μια διαπλοκή που έγινε στους διαδρόμους της ΕΠΟ και την ΚΕΔ. Μόνο που αυτή τη φορά ο… πρωταγωνιστής είναι ο βοηθός διαιτητή στον σημερινό αγώνα, Μπαλτάς από τον σύνδεσμο Αχαϊας.

Σύμφωνα με το “soccerplus.gr” “σε απόφαση που τις εκθέτει κατέληξαν προ ημερών η ΚΕΔ και η Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΠΟ σχετικά με τον πίνακα των διεθνών βοηθών διαιτητών που στάλθηκε στην FIFA και αφορά την περίοδο 2012-13.

Πρόκειται για την επιλογή του βοηθού διαιτητή Μπαλτά από την ΕΠΣ Αχαΐας ο οποίος τοποθετήθηκε στην 10η θέση της σχετικής λίστας.

Οι Έλληνες διεθνείς βοηθοί διαιτητές είναι συνολικά 10, άρα ο περί ου ο λόγος βοθός τοποθετήθηκε σε… «εκλόγιμη θέση»

Ωστόσο, με την συγκεκριμένη επιλογή υπάρχει πρόβλημα το οποίο συζητήθηκε στην συνεδρίαση της ΚΕΔ την Παρασκευη 28/9.

Το πρόβλημα είναι ότι ο Μπαλτάς δεν είχε περάσει πέρυσι τα γραπτά τεστ και ήταν εκτός του πίνακα βοηθών διαιτητών της Super League.

Για να δικαιολογηθεί η πρόταση της ΕΠΟ να γίνει διεθνής βοηθός διαιτητής θα έπρεπε τουλάχιστον την αμέσως προηγούμενη χρονιά, δηλαδή την σεζον 2011-12, να ήταν στην Super League, καθώς αυτό αποτελεί προϋπόθεση από τη FIFA για να τον κάνει δεκτό. Όπως προϋπόθεση αποτελεί η αποστολή βαθμολογιών στους αγώνες που έπαιξε πέρυσι και η απόστολή της τελικής κατάταξής του στη βαθμολογία των βοηθών διαιτητών.

Όμως αυτές οι προϋποθέσεις δεν πληρούνται και οι σκέψεις ορισμένων να στείλουν στην FIFA τους… φετινούς τους αγώνες του εν λόγω βοηθού που επανήλθε στον πίνακα βοηθών της Super League, είναι προφανώς κουτοπόνηρες και ανεδαφικές.

Το πιθανότερο σενάριο είναι η FIFA να μην δεχτεί την πρόταση για τον Μπαλτά και την θέση του να πάρει ο βοηθός διαιτητή Κωσταράς από την ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας που έχει τοποθετηθεί στην 11η θέση της λίστας.

Όλη αυτή η υπόθεση σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με τις ικανότητες και την εμπειρία του Μπαλτά.

Έχει να κάνει με τα… παιχνίδια διαπλοκής και εκδούλευσης που παίζονται από τους παράγοντες της ΕΠΟ με “θύματα” τους διαιτητές.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΚΕΔ και η ΕΠΟ χάνουν την αξιοπιστία τους και κουρελιάζουν το όποιο κύρος τους με αφορμή τους πίνακες των διεθνών διαιτητών, με αποτέλεσμα να εκτίθενται διεθνώς.

Το ίδιο είχε γίνει και πέρσι με την υπόθεση Κωνσταντινέα  ο οποίος έγινε διεθνής από την ΕΠΟ αλλά κόπηκε από την UEFA λόγω της μη επάρκειας του στην Αγγλική γλώσσα και να τεθούν σοβαρά ερωτήματα για την αξιοπιστία του τεστ αγγλικής γλώσσας που πέρασε με… επιτυχία από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ”.

To Top