Νέα επιστολή-απάντηση στις ανιστόρητες δηλώσεις του Μπουτάρη

Μια ακόμη επιστολή έφτασε στο PRESSARIS, με αφορμή τις ανιστόρητες δηλώσεις του Γιάννη Μπουτάρη.

Αναλυτικά τα όσα «καταθέτει» ο Οδυσσέας Χατζής στην επιστολή του:

Σύμφωνα με την «Μπουτάρεια» λογική «εδώ ολόκληρο Μιλάνο έχει δύο ομάδες…κτλ..», η Αθήνα (λεκανοπέδιο)  θα πρέπει να μείνει με δύο ομάδες όπως π.χ και η Ρώμη (Ρομα – Λατσιο). Άρα μόνο με ΟΣΦΠ – ΠΑΟ . H ΑΕΚ περισσεύει. Το επιχείρημα του Μπουτάρη όσο λογικοφανές κι αν το βρίσκουν κάποιοι, γιατί τώρα έτσι τους βολεύει, άλλο τόσο πονηρό, νεοταξίτικο  κι επικίνδυνο είναι..

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει την τραγική ιδιαιτερότητα, το 60% περίπου του πληθυσμού της να βρίσκεται σε δύο μόνο πόλεις (Αθήνα – Θεσσαλονίκη), ενώ αντίστοιχα Ρώμη και Μιλάνο δεν ξεπερνούν το 15% του πληθυσμού της Ιταλίας.

Σε καμιά ευρωπαϊκή (κι όχι μόνο) χώρα δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πληθυσμιακή συγκέντρωση στα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα όσο στην Ελλάδα. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, με πληθυσμό ίδιο με την Ελλάδα, ο πληθυσμός της Θεσσαλονίκης θα ήταν διασπαρμένος σε πέντε τουλάχιστον μεγάλες πόλεις των 200.000, που η κάθε μία θα είχε τη δική της ομάδα.

Άρα η Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τα παραπάνω, επιβάλλεται να έχει στην Α’ εθνική τις τρεις, τουλάχιστον, μεγαλύτερες  ομάδες  της. Φανταστείτε του χρόνου τι πρωτάθλημα  θα έχουμε, χωρίς Άρη – Ηρακλή και ΑΕΚ.

Ποια θα είναι η εμπορικότητα αυτού του, ήδη υποβαθμισμένου προϊόντος, όταν το 30%,τουλάχιστον, των Ελλήνων  φιλάθλων (πελατών), δεν θα έχουν  κανένα ενδιαφέρων, επειδή οι ομάδες τους δεν θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα.

Αυτά ο κύριος Μπουτάρης, σαν επιχειρηματίας που είναι, αποκλείεται να μην τα γνωρίζει. Άρα, όταν λέει πράγματα ασύμβατα προς την ελληνική πραγματικότητα, αποσκοπεί αλλού. Τα αθλητικά σωματεία και καθ επέκταση οι ποδοσφαιρικές τους ομάδες, κουβαλάνε πίσω τους μια ιστορία.

Αποτελούν συνδετικούς κρίκους στον κοινωνικό ιστό μιας πόλης, μιας χώρας, μιας περιοχής γενικότερα. Αυτούς τους συνδετικούς κρίκους προσπαθούν να σπάσουν κάποιοι (ξεκινώντας από τον πιο αδύναμο) για να μη μας ενώνει  τίποτα πια με το παρελθόν, με το παρόν και  για να γίνουμε πιο εύκολα έρμαιο στις ορέξεις τους στο μέλλον.

Οι κολακευμένοι του σήμερα από τις δηλώσεις Μπουτάρη, ας υποπτευτούν τι τους περιμένει αύριο. Ας μη χαίρονται γιατί θα ρθει και η σειρά τους. Η «νέα τάξη» και οι εκφραστές της δεν πρόκειται ν’ αφήσουν τίποτα όρθιο. Το μόνο που μπορεί να τους εμποδίσει, είναι να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας, που το πάνε.

Υ Γ Πριν λίγα χρόνια ο Μπουτάρης πρότεινε να μετονομαστεί η οδός αγίου Δημητρίου σε Κεμάλ Ατατούρκ… Κι αυτό για το συμφέρον της πόλης το έκανε;

Σημασία δεν έχει τι λένε για σένα, αλλά ποιος το λέει.

To Top