Νέα μέτρα και απαγορεύσεις για τον κορωνοϊό: Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους

Μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη. Απαγορεύονται τα πανηγύρια όλο τον Αύγουστο. Έως 100 άτομα οι καλεσμένοι σε τελετές.

πο αύριο εως τις 31 Αυγούστου καθίσταται υποχρεωτική η μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους όπως είπε ο υφυπουργός προστασίας του πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς  σε έκτακτη ενημέρωση, λίγο μετά την ανακοίνωση των κρουσμάτων. Στους κλειστούς χώρους συγκαταλέγονται και οι χώροι λατρείας.

Επίσης,

  • από αύριο 1 Αυγούστου έως 15 Αυγούστου απαγορεύονται οι επισκέψεις σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, αστέγων και νοσοκομεία, καθώς και των ιατρικών επισκεπτών στα νοσοκομεία.
  • απο 3 Αυγούστου έως 9 Αυσγούστου δεν θα επιτρέπεται να υπάρχουν όρθιοι πελάτες σε μπαρ, καφέ και κέντρα διασκέδασης.
  • έως τις 31 Αυγούστου παρατείνεται η απαγόρευση των πανηγυριών καθώς και τα μέτρα αποστάσεων σε παραλίες.
  • έως τις 15 Αυγούστου ισχύει και η αναστολή αεροπορικών και θαλασσίων συνδέσεων με Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.

Νωρίτερα, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας εισηγήθηκε στην Κυβέρνηση την επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε όλους τους κλειστους χώρους αλλά και τον περαιτέρω περιορισμό των πανηγυριών.

Ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν οι νέες μολύνσεις κορονοϊού στην Ελλάδα καθώς το απόγευμα της Παρασκευής ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας ανακοίνωσε 78 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4477, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες. 1267 (28.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2218 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 53 ετών. 2 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 55.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω

127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 206 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σχετικά με τους θανάτους να αναφέρουμε ότι κατέληξε σήμερα Παρασκευή ένας 70χρονος συμπολίτης μας ο οποίος νοσηλευόταν σε κλίνη ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Να σημειώσουμε ότι χθες, Πέμπτη ένας 59χρονος, η οποίος νοσηλευόταν με υποκείμενα νοσήματα στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης έχασε επίσης τη μάχη με την επιδημία.

To Top