Νέα παράταση για εγγραφή των ποδοσφαιρικών σωματείων στο μητρώο της ΓΓΑ, ομάδα εργασίας με FIFA, UEFA και ΕΠΟ

Ο Υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης έκανε αποδεκτό το αίτημα από FIFA και UEFA για κοινή ομάδα εργασίας προκειμένου να διευκολυνθεί η εγγραφή των ποδοσφαιρικών σωματείων στο μητρώο της ΓΓΑ, που πήρε προθεσμία ως τις 17 Αυγούστου.

Οι FIFA και UEFA απέστειλαν επιστολή προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη την Τρίτη (16/8) στην οποία επισημαίνουν μεταξύ άλλων τις «εποικοδομητικές συζητήσεις για τη διευκόλυνση της εγγραφής ποδοσφαιρικών σωματείων στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων».

Σε αυτήν αναφέρεται ακόμα από πλευράς FIFA και UEFA πως «όπως έχουμε επαναλαμβανόμενα τονίσει, αναγνωρίζουμε πλήρως ότι υπάρχουν νόμιμοι λόγοι για την ελληνική Κυβέρνηση να θεσπίσει εύλογα και αντικειμενικά κριτήρια για να λαμβάνουν οι αθλητικοί φορείς κρατική υποστήριξη και δημόσια χρηματοδότηση, όπως η διασφάλιση ελάχιστων προτύπων καλής διακυβέρνησης σε όλα τα αθλήματα.

Με σεβασμό σας παροτρύνουμε να επεκτείνετε επαρκώς την προθεσμία εγγραφής (της 17ης Αυγούστου), ώστε να μας επιτραπεί να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τις συζητήσεις με σκοπό τη διευκόλυνση της εγγραφής των σωματείων, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι η ΕΠΟ μπορεί να διαχειρίζεται τις υποθέσεις της ανεξάρτητα, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του καταστατικού της FIFA και της UEFA».

Επίσης FIFA και UEFA πρότειναν τη σύσταση ομάδας εργασίας μεταξύ των εκπροσώπων του Υπουργείου Αθλητισμού, της FIFA, της UEFA και της ΕΠΟ για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής και κατάλληλης λύση επί του θέματος.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης απάντησε άμεσα στην επιστολή των FIFA/UEFA. Στην απάντησή του υπογράμμισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που επαναλαμβανόμενα επιδοκιμάζετε και αναγνωρίζετε πλήρως την αναγκαιότητα διασφάλισης ελάχιστων προτύπων καλής διακυβέρνησης στο ποδόσφαιρο και σε όλα τα αθλήματα, καθώς και τις ρυθμίσεις της ελληνικής Κυβέρνησης, θεσπίζοντας εύλογα και αντικειμενικά κριτήρια αναγνώρισης των αθλητικών φορέων, προκειμένου να διέπει η νομιμότητα και η διαφάνεια το αθλητικό τοπίο της χώρας μας.

Αποδεχόμαστε με χαρά την πρότασή σας για συνάντηση και κοινή ομάδα εργασίας και σας περιμένουμε, το συντομότερο δυνατό, ώστε να συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία για την εγγραφή όλων των ποδοσφαιρικών σωματείων στο Μητρώο. Σε αναμονή της άφιξής σας, θα δώσουμε παράταση στην προθεσμία της 17ης Αυγούστου 2022, ως καταληκτικής ημερομηνίας για την επικαιροποίηση των στοιχείων των αθλητικών σωματείων που ήταν εγγεγραμμένα στο Μητρώο 2021».

Έπειτα από αυτήν την εξέλιξη και ενόψει του άμεσου προσδιορισμού της συνάντησης που ζήτησαν FIFA και UEFA, δεν θα πραγματοποιηθεί η σχετική με το Μητρώο αυριανή συνάντηση με την ΕΠΟ, σε συνέχεια εκείνης της 10ης Αυγούστου.

To Top