Νέα πρωτιά Χάμιλτον στο γκραν πρι του Μπαχρέιν!

Σε έναν Γκραν Πρι που η Formula 1 γνώρισε μετά από χρόνια την επί ίσοις όροις μονομαχία δύο οδηγών από την ίδια ομάδα για τη νίκη, ο Λιούις Χάμιλτον βγήκε νικητής μιας εκπληκτικής μάχης με τον ομόλογό του στη Mercedes Νίκο Ρόζμπεργκ για πετύχει τη δεύτερη διαδοχική του νίκη!

Η μάχη αυτή ήταν μόνο μια πτυχή ενός φαντασμαγορικού αγώνα, ίσως του πιο θεαματικού των τελευταίων ετών, όπου δέκα μονοθέσια πέντε διαφορετικών ομάδων διεκδίκησαν στην πίστα τις υπόλοιπες θέσεις της πρώτης δεκάδας – και νικητής της μάχης δίχως καμία εύνοια της τύχης βγήκε ο Σέρχιο Πέρεθ της Force India, που κράτησε πίσω του την πρωταθλήτρια Red Bull και τον Ντάνιελ Ρικιάρντο.

Ο “πολύς” Νίκο Χούλκενμπεργκ και ο πρωταθλητής Σεμπάστιαν Φέτελ έκλεισαν την πρώτη εξάδα, εμπρός από τις Williams των Φελίπε Μάσα και Βαλτέρι Μπότας (που ατύχησαν με λάθος χρονισμό στην έξοδο του οχήματος ασφαλείας) και της Ferrari των Φερνάντο Αλόνσο και Κίμι Ράικονεν.

Τα δύο μονοθέσια της Ferrari ήταν τα χειρότερα σε απόδοση από τις πέντε ομάδες και μόλις στο τέλος ο Αλόνσο πέρασε τον Τζένσον Μπάτον, πριν ο Άγγλος εγκαταλείψει – όπως και ο ομόλογός του, Κέβιν Μάγκνουσεν, σε μια κακή μέρα για τη McLaren.

To Top