Νέα πρόκληση από Σκόπια, με υπουργό να δηλώνει… “Μακεδόνας”!

«Διπλωματικό» επεισόδιο επιχείρησε να προκαλέσει ο υπουργός Μεταφορών της ΠΓΔΜ, κατά τη διάρκεια του άτυπου συμβουλίου για τα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μιλάνο. 

Ο Σκοπιανός πολιτικός κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του (ως παρατηρητής) χρησιμοποίησε πολλές φορές τον όρο «Δημοκρατία της Μακεδονίας» κάτι που όπως ήταν φυσικό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Μιχάλη Παπαδόπουλου

Ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως κατά τη διάρκεια του σημερινού συμβουλίου, ο υπουργός Μεταφορών της ΠΓΔΜ (ο οποίος παρακολουθεί τις εργασίες ως παρατηρητής) ζήτησε να μπορεί να έχει τον λόγο.

Μετά την θετική ανταπόκριση της ιταλικής προεδρίας, κατά την παρέμβασή του, χρησιμοποίησε κατ’ επανάληψη την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας», κάτι που οδήγησε τον Έλληνα υφυπουργό μεταφορών να παρέμβει, καταγγέλλοντας την στάση του πολιτικού από την ΠΓΔΜ.

«Τόνισα ότι στα πλαίσια όλης της ευρωπαϊκής οικογένειας η επίσημη και μοναδική ονομασία είναι FYROM. Ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει, συνεπώς, να υπάρξει καμία παραποίηση από μέρους παρατηρητών που συμμετέχουν σε συνόδους της Ένωσης, διότι με τον τρόπο αυτό μπορούν να δημιουργηθούν σημαντικά προβλήματα στην συνεργασία με την Ελλάδα», πρόσθεσε ο κύριος Παπαδόπουλος.

Ο υφυπουργός Μεταφορών υπογράμμισε, επίσης ότι «όλοι πρέπει να σέβονται τα ευρωπαϊκά δεδομένα», θέση η οποία έτυχε της πλήρους υποστήριξης από μέρους της ιταλικής προεδρίας.

Σε ότι αφορά τις εργασίες του συμβουλίου, οι οποίες θα συνεχισθούν και αύριο, ο κύριος Παπαδόπουλος πρόσθεσε, ότι «τα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών είναι βασικής σημασίας, αφού θα ενώσουν την χώρα μας και τα υπόλοιπα κράτη μέλη, με μια νέα σημαντική σειρά οδικών και θαλάσσιων διαδρομών».

Πηγή: Newsbeast.gr

To Top