ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Νέα σελίδα με προβληματισμούς! Tα 4.500.000 ευρώ χρέη της ΚΑΕ Άρης και η προσπάθεια να πειστεί η FIBA για τα ban

Περισσότερα από 4.500.000 ευρώ είναι τα χρέη της ΚΑΕ Άρης σήμερα, όπως δήλωσε ο Λευτέρης Αρβανίτης κατά τη διάρκεια της χθεσινής γενικής συνέλευσης του Ερασιτέχνη.

Πρόκειται για ένα υπέρογκο ποσό, από το οποίο τα 2,5 εκατομμύρια αφορούν παίκτες, μάνατζερ, προμηθευτές, γενικώς τρίτους και τα υπόλοιπα 2 εκατομμύρια έχουν να κάνουν με χρέη προς το Δημόσιο. Να σημειωθεί πως πριν έναν χρόνο σε συνέντευξή του ο πρώην πλέον μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Άρης, Δημήτρης Γουλιέλμος, είχε αναφέρει πως όταν ανέλαβε τα ηνία τον Μάρτιο του 2018 έφταναν τα 5,5 εκατομμύρια.

Όσον αφορά την επόμενη σεζόν και πως μπορεί να παρουσιαστεί ο Άρης στο παρκέ, δημιουργώντας το ρόστερ του, τα πάντα κρίνονται από τη στάση της FIBA. Οι ιθύνοντες των «κιτρινόμαυρων» έχουν ζητήσει παράταση ενός χρόνου για να διευθετήσουν τα ζητήματα των 8 ban και να δοθεί η δυνατότητα στην ομάδα να κάνει μεταγραφές με παίκτες που έχουν «κάρτα ελευθέρας» (letter of clearance) μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου του 2019.

«Θέλουμε να εξομαλύνουμε τις σχέσεις μας με τη FIBA ώστε να κάνουμε ρόστερ. Η FIBA είδε με καλό μάτι την προσέγγισή μας, είχε πολύ καιρό να επικοινωνήσει με την ΚΑΕ ΑΡΗΣ. Πρέπει να δείξουμε κι εμείς ένα πρόσωπο που θα δείχνει προσπάθεια εξόφλησης των δεσμεύσεων. Η προσπάθεια δεν έχει τελειώσει ακόμη, είμαστε σε ένα διάλογο, πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει η λογική» ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος του ΑΣ Άρης και αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης.

Ουσιαστικά η ΚΑΕ Άρης γύρισε μια νέα σελίδα μετά τη μεταβίβαση των μετοχών στους 19 μεσεγγυούχους από τον Δημήτρη Γουλιέλμο, αλλά οι προβληματισμοί είναι δεδομένοι. Τόσο για το ύψος των χρεών, όσο και για τον τρόπο αποτελεσματικότητας που θα δώσει προοπτική βιωσιμότητας στην ΚΑΕ . Μέσα σε τόσο δύσκολες συγκυρίες και σε ένα ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο, το ζητούμενο είναι να βρεθούν λύσεις που θα φέρουν χρήματα, ανάσες, λύσεις. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Είναι ένα τεράστιο ερώτημα που θα απαντηθεί μόνο με πράξεις…

To Top