Νέα συνέντευξη Καπετάνου: «Άσχετοι παράγοντες, χωρίς λεφτά δημιουργούν προστριβές με τους παίκτες»

Ο Κώστας Καπετάνος μετά την προσφυγή και αφού είπε «πράματα και θάματα», επανήλθε με νέες δηλώσεις.

Διαβάστε τι είπε σε αθηναϊκό σάιτ:

Κώστα, μετά από ενάμιση χρόνο τελικά έρχεται το διαζύγιο με τον Άρη. Περίμενες τέτοια εξέλιξη στη συνεργασία σου με την ομάδα;

«Σίγουρα όταν πηγαίνεις σε μία ομάδα όπως ο Άρης, έχεις άλλα σχέδια και όνειρα στο μυαλό σου. Κανείς δεν περιμένει τέτοια εξέλιξη. Αυτά γίνονται όμως όταν μπαίνουν στην ομάδα άσχετοι παράγοντες, χωρίς λεφτά και το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν προστριβές με τους παίκτες. Τώρα ο Άρης πληρώνει τα λάθη αυτά και η ομάδα είναι στο σημείο που βρίσκεται τώρα»

Θεωρείς ότι ο Άρης έχει επηρεαστεί περισσότερο φέτος λόγω της οικονομικής κρίσης ή λόγω της άσχημης διαχείρισης παλαιότερων διοικήσεων;

«Θεωρώ πως η άσχημη διαχείριση παλαιότερων διοικήσεων, έφτασε τον Άρη σε αυτή την κατάσταση. Βλέπεις όταν έρχονται στην ομάδα παίκτες με 600.000 και 800.000 ευρώ, μόνο και μόνο για να προωθήσουν κάποιοι τους δικούς τους ποδοσφαιριστές και να βγάλουν λεφτά, ο σύλλογος βουλιάζει. Κάποιοι θέλησαν να φάνε λεφτά και χωρίς να ενδιαφερθούν για τους παίκτες που θα έρθουν, έπαιξαν πάνω στις πλάτες του Άρη».

Οι άνθρωποι που μπήκαν στην ομάδα από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα, πιστεύεις ότι βοήθησαν ή απλά ο Άρης ήταν γι΄ αυτούς ένα μέσο προβολής;

«Θεωρώ πως ο Λαμπριάκος με τον κύριο Κατσιαούνη, τον κύριο Στεφανίδη και τον κύριο Ζαμπέτα προσπάθησαν πολύ για να βοηθήσουν και είχαν διάθεση να κάνουν κάτι καλό. Αυτοί μ τον τρόπο τους βοήθησαν κάπως την ομάδα».

Αγωνιστικά η ομάδα διανύει μία από τις χειρότερες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της. Θεωρείς ότι ο Άρης πληρώνει την απειρία των νεαρών παικτών που έχει φέτος;

«Ο Άρης πληρώνει πολλά φέτος. Τα πάντα ξεκινούν από την οικονομική αστάθεια και την διοικητική αβεβαιότητα. Σε ότι αφορά τα παιδιά που ήρθαν φέτος, τους έριξαν αμέσως στα βαθιά. Η κατάσταση στον Άρη ήταν τέτοια που αναγκαστικά οι περισσότερες μεταγραφές έγιναν από την ομάδα Κ-20 του Άρη και από ομάδες μικρότερων κατηγοριών. Όταν αγωνίζεσαι στην Κ-17 και την Κ-20 και ξαφνικά καλείσαι να αγωνιστείς σε μία ομάδα όπως ο Άρης, που έχει τεράστια πίεση και απαιτήσεις, τότε είναι λογικό να θες χρόνο και να μην μπορείς να αντεπεξέλθεις αμέσως».

Το καλοκαίρι βλέποντας τον Άρη να χτίζεται κυρίως πάνω σε νεαρούς παίκτες από την ομάδα Κ-20, σε προβλημάτισε καθόλου ή το είδες με θετικό μάτι;

«Το είδα με πολύ θετικό μάτι και πιστεύω πως αν η ομάδα έκανε και κάποιες μεταγραφές πιο έμπειρων και μεγάλων παικτών, τότε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Δυστυχώς όμως κάτι τέτοιο δεν μπόρεσε να γίνει. Ήταν εκ φύσεως αδύνατον φέτος. Ανέκαθεν θεωρούσα πως οι νεαροί παίκτες από τις ακαδημίες των ομάδων πρέπει να παίρνουν ευκαιρίες και να έχουν την εμπιστοσύνη των προπονητών. Στην Ελλάδα δυστυχώς έπρεπε να έρθει η οικονομική κρίση για να το καταλάβουμε. Βλέπουμε στην Μπαρτσελόνα να παίζουν αυτή τη στιγμή 15 παίκτες από τις ακαδημίες της. Τα ταλέντα στην Ελλάδα πρέπει να αξιοποιούνται. Πάντα όμως με την σωστή καθοδήγηση, τη σωστή λειτουργία του συλλόγου και την παρουσία έμπειρων παικτών».

Αν δεν κάνω λάθος στην ομάδα μείνατε μόνο 5-6 παίκτες από τους… παλιούς και όπως ήταν φυσικό κληθήκατε να πάρετε το βάρος στις πλάτες σας. Αυτό σας άγχωσε καθόλου ή πιστέψατε ότι θα τα καταφέρετε;

«Πιστεύω πως όλοι προσπαθήσαμε πολύ για να αναλάβουμε το μεγαλύτερο βάρος της ομάδας. Και ξέρω πως όσοι μείνουν μετά τον Ιανουάριο θα συνεχίσουν την προσπάθεια αυτή. Οι παίκτες του Άρη έχουν την διάθεση και την απαιτούμενη προσωπικότητα για να παλέψουν. Απλά ίσως να περιμέναμε καλύτερη εξέλιξη, αν είχαμε τη βοήθεια που χρειαζόμασταν από άλλους παράγοντες».

Το καλοκαίρι είχε γραφτεί ότι πήρατε μέρος των χρημάτων που σας οφείλεται από πέρυσι. Ωστόσο υπήρξε μία φήμη πως από πέρυσι δεν έχετε πάρει καθόλου λεφτά. Τι ισχύει τελικά;

«Η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε πάρει τίποτα. Μας χρωστάνε χρήματα ακόμα και από την προπέρσινη χρονιά. Το μόνο που έγινε ήταν να κάνουμε όλοι οι παίκτες διακανονισμούς και να πάρουμε σε βάθος χρόνου κάποιο μέρος των χρημάτων μας. Για παράδειγμα εγώ και κάποια άλλα παιδιά, συμφωνήσαμε να πάρουμε κάποια λεφτά στον Απρίλιο του 2013 και τον Μάιο. Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχουμε πάρει ούτε το 40% από τα προπέρσινα συμβόλαιά μας»

Ο κόσμος του Άρη πως αντιμετωπίζει όλη αυτή την κατάσταση;

«Ο κόσμος είναι λογικό να έχει προβληματιστεί και να έχει στεναχωρεθεί φέτος με όλα αυτά που γίνονται. Ωστόσο πρέπει να μείνουν κοντά στην ομάδα και να τη στηρίξουν. Ο Άρης κάνεις μία νέα προσπάθεια και τα νεαρά παιδιά που αγωνίζονται δεν αξίζουν ούτε τις αποδοκιμασίες ούτε τις φωνές κανενός. Όλοι προσπαθούν για το καλύτερο, κάτω από πολύ άσχημες συνθήκες, Καταλαβαίνουμε και εμείς τους φιλάθλους και το πόσο έχουν απογοητευτεί, ωστόσο είναι μία κατάσταση που δεν μπορούμε δυστυχώς να αλλάξουμε σε μία μέρα. Αν ο Άρης βγει αλώβητος από αυτή τη χρονιά, τότε η επόμενη θα είναι σίγουρα καλύτερη και πιο αισιόδοξη. Του χρόνου όλα θα είναι καλύτερα».

Κατέθεσες προσφυγή πριν από λίγες μέρες. Η διοίκηση έκανε κάποια κίνηση για συμβιβασμό μαζί σου;

«Η νέα διοίκηση ανέλαβε αν δεν κάνω λάθος πριν από μία εβδομάδα, Ακόμα δεν έχει γίνει κάποια κίνηση, ωστόσο περιμένω από μέρα σε μέρα να υπάρξει επικοινωνία και να μιλήσουμε για τις λύσεις που υπάρχουν».

Θα σκεφτόσουν έναν συμβιβασμό αν σου γινόταν πρόταση;

«Αν οι άνθρωποι του Άρη μου μιλήσουν και μου ζητήσουν αν έρθουμε σε διακανονισμό, την προσφυγή θα την αποσύρω αμέσως. Θέλω να σου πω ότι την προσφυγή δεν την έκανα για να μπω εμπόδιο στον Άρη και στο άρθρο 49. Το μόνο που θέλω είναι τα δεδουλευμένα μου και τίποτα παραπάνω».

Θεωρείς πως ο κύκλος σου στον Άρη έκλεισε;

«Ναι. Και αυτό το έβλεπαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες και οι συμπαίκτες μου».

Ο αδερφός σου είναι εδώ και χρόνια στον εξωτερικό. Εσύ το σκέφτεσαι αυτό σαν ενδεχόμενο;  

«Για να είμαι ειλικρινής το μόνο που σκέφτομαι πλέον είναι το εξωτερικό. Στην Ελλάδα δυστυχώς τα πράγματα είναι πολύ άσχημα και κάθε χρόνο είναι όλο και χειρότερα».

To Top