Νέα τοποθέτηση Αργυριάδη μετά την αρνητική εξέλιξη της υπόθεσης 99

Καθησυχαστικός για την επόμενη μέρα στον Άρη, εφόσον όμως βρεθεί επενδυτής και εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ, παρουσιάστηκε ο Αργύρης Αργυριάδης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον Sentra 103,3.

Για το σκεπτικό της απόφασης: «Υπάρχουν πολλές αλλεπάλληλες σκέψεις που μπορεί πολύ εύκολα κάποιος να τις αντιπαρέλθει. Υπάρχει μια σκέψη για το ποσοστό η οποία εξόχως εσφαλμένη γιατί δεν έχει συμπεριλάβει το ποσοστό του Σηφάκη που το ίδιο το δικαστήριο πριν από 4 μήνες αναγνώρισε. Στα βιβλία του Άρη η απαίτησή του ήταν 180.000, δικαστικά όμως έφτασε το 1. εκατ. ευρώ. Ο συμβιβασμός έγινε στις 400.000 όμως με αφετηρία το 1 εκατ.. Αυτά είναι τα απλά λάθη της απόφασης που εύκολα μπορούν να αλλάξουν στο εφετείο. Η ουσία χρειάζεται πολύ περισσότερη δουλειά είναι το πλάνο της βιωσιμότητας.

Εκεί το δικαστήριο θεωρεί ότι ακόμη κι αν δοθεί δεύτερη ευκαιρία στον Άρη, γιατί λέει η πρώτη δόθηκε με το άρθρο 44, δεν πιθανολογεί (το δικαστήριο) ότι θα καταστεί βιώσιμος καθόσον δεν βλέπει να υπάρχει νεα χρηματική ενίσχυση της ΠΑΕ. Δεν έχει δει τουλάχιστον μέχρι στιγμής να έχει καλυφθεί η ΑΜΚ και δεν υπάρχει στον ορίζοντα να υπάρξει απαιτούμενη χρηματική ενίσχυση.

Πως θα πείσει ο Άρης το δικαστήριο για το πλάνο βιωσιμότητας: «Είναι σε εξέλιξη και η ΑΜΚ και η προσπάθεια προσέλκυσης νέων πόρων. Αυτά είναι τα νέα επιχειρήματα τα οποία πρέπει μέχρι της συζήτησης της υπόθεσης του εφετείου να έχουν υπάρξει. Ούτως η άλλως αν δεν υπάρξουν ο Άρης θα έχει πρόβλημα».

Αν ισχύει η προσωρινή διαταγή που προστατεύει από οποιαδήποτε κύρωση: «Θα χορηγηθεί νέα. Αν το δικαστήριο κρίνει ότι αξίζει και πρέπει να χορηγηθεί νέα προσωρινή διαταγή, τότε θα χορηγήσει. Ήδη η προσωρινή διαταγή είχε ολοκληρωθεί τον Απρίλιο με το άνοιγμα της διαδικασίας. Υπήρχε αναστολή βάσει της απόφασης της οποίας είχε εκδοθεί, αλλά άλλο το ένα το άλλο».

Για το αν φοβάται ότι ο Άρης κινδυνεύει: «Δεν φοβάμαι αν τηρήσει τα συμφωνηθέντα ο Άρης. Μια θετική εξέλιξη στην όλη διαδικασία είναι ότι όλοι οι πιστωτές, σχεδόν όλοι όσοι υπέγραψαν τις συμφωνίες εξυγίανσης με την ΠΑΕ Άρης, δέχθηκαν ότι οι αποφάσεις αυτές στις μεταξύ τους σχέσεις ισχύουν και παραμένουν ενεργές, ασχέτως αν το δικαστήριο τις επικύρωσε.

Αν λοιπόν ο Άρης όπως ούτως η άλλως θα έπρεπε να κάνει όπως αν ήταν στο άρθρο 99, πληρώνει και είναι συνεπής, τουλάχιστον από την συντριπτική πλειοψηφία των πισσωτών του, δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Στους συμβλημένους πιστωτές είναι σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές, ελάχιστοι είναι που δεν έχουν υπογράψει (Τόχα, Παπαζαχίας, Παπαστεριανός, Νάτσο Γκαρσία, Ρονάλντο Γκιάρο). Συνεπώς μόνο αυτοί μπορούν να στραφούν κατά της ΠΑΕ Άρης»

To Top