ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέες αντιδράσεις: “Καμιά ελαστικότητα για τις ομάδες χωρίς άδεια”

Κάθετα αντίθετος στην πρόταση του ΠΣΑΠ για ελαστικότητα στους περιορισμούς ενίσχυσης των μη αδειοδοτημένων ομάδων είναι ο Αντώνης Ρέλλας. Ο πρόεδρος του Παναιγιαλείου , χαρακτήρισε τη θέση και το αίτημα του συνδικαλιστικού οργάνου των ποδοσφαιριστών ατυχείς . Όπως εξήγησε: «Δεν θα δημιουργηθεί μόνο στρατιά ανέργων, αλλά και απλήρωτων ποδοσφαιριστών». 

Συγκεκριμένα, ο Ρέλλας δήλωσε στο FL News:

«Δεν είδα τον ΠΣΑΠ, που είναι ο συνδικαλιστικός φορέας των ποδοσφαιριστών, να λέει ποιο μπόνους θα έχουν οι αδειοδοτημένες ομάδες. Αυτό που ζητάει δεν έχει καμία βάση. Θέλει να νομιμοποιήσει – και είναι βέβαιο ότι θα το κάνει αν «περάσει» η ελαστική εφαρμογή του νόμου της αδειοδότησης – σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό την ανομία και τη μη έγκαιρη εκπλήρωση των υποχρεώσεων στις ομάδες.

Ένα άλλο κομμάτι που ξέχασε ο ΠΣΑΠ είναι ότι πολύ μεγάλο μέρος των ποδοσφαιριστών των μη αδειοδοτημένων ομάδων είναι απλήρωτοι. Άρα, είναι πολύ υποκριτικό και σε σύγχυση το συγκεκριμένο αίτημα. Θέλουν να έχουν μέλη τους μη τακτοποιημένα οικονομικά; Ένα τέτοιο εγχείρημα δεν δημιουργεί μόνο στρατιά ανέργων, αλλά και απλήρωτων ποδοσφαιριστών. Μήπως θέλει τελικά να μειώσει την ανεργία στα μέλη του και πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα να τρέχει τις ομάδες στα αρμόδια όργανα; Το σωστό, άλλωστε, είναι ότι πρέπει να υπάρχουν κάποιες κυρώσεις για τις συγκεκριμένες ΠΑΕ.

Η θέση μου είναι ότι έστω και αν υπάρχει οικονομική κρίση, πρέπει να τηρηθεί κατά γράμμα η εγκύκλιος της αδειοδοτήσεως. Ας φροντίσουν, λοιπόν, οι ομάδες για τελευταία φορά, όσες μπορούν εν τέλει, να συμμετέχουν σε ένα πρωτάθλημα χωρίς ελαστικά πλεονεκτήματα. Αν δεν μπορούν, ας μη συμμετέχουν. Γνωρίζουν από τώρα τους κανόνες του παιχνιδιού.

Είμαι κάθετος ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία μορφή ελαστικότητας στο κομμάτι της αδειοδότησης. Έπρεπε ο ΠΣΑΠ να λάβει σοβαρά υπόψη του ότι μιλάμε για μία Football League με μηδέν έσοδα. Η θέση του και το αίτημά του είναι ατυχείς».

To Top