Νέες αποκαλύψεις για το Μουντιάλ στο Κατάρ

Σκέψεις ανάθεσης του Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ σε άλλη χώρα κάνουν στη FIFA, μετά τις αποκαλύψεις της «Sunday Times», περί δωροδοκίας στελεχών της από τον επικεφαλής της υποψηφιότητας, Μπιν Χαμάμ.

Πολλά εκατομμύρια ευρώ με προορισμό τραπεζικούς λογαριασμούς μελών της FIFA, προκειμένου να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Κατάρ για την ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, αποκαλύπτουν οι «Sunday Times».

Συγκεκριμένα, η αγγλική εφημερίδα αναφέρει πως ο επικεφαλής της αραβικής Ομοσπονδίας, Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ, χρησιμοποίησε μυστικά κονδύλια για να πληρώσει στελέχη της FIFA που ξεπερνούν τα 5 εκ. ευρώ συνολικά, ώστε η χώρα να διοργανώσει το Μουντιάλ σε οχτώ χρόνια.

Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν τον αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Τζιμ Μπόις, να παρουσιάζεται θετικός στο ενδεχόμενο να υπάρξει διαδικασία νέας ανάθεσης για το εν λόγω Παγκόσμιο Κύπελλο, αν τελικά αποδειχθούν οι παραπάνω κατηγορίες για τον Μπιν Χαμάμ.

Ο ισχυρός άνδρας του Κατάρ φέρεται να έδωσε «μίζα» 400,000 δολαρίων πριν από την ψηφοφορία του Μουντιάλ, 1,6 εκ. δολλάρια στον Τζακ Γουόρνερ (πρώην αντιπρόεδρος της FIFA), εκ των οποίων τα 450,000 μεταφέρθηκαν σε λογαριασμό πριν την ψήφιση.

πηγή: sportfm.gr

To Top