Νέες δικογραφίες για χούλιγκαν κι άλλων ομάδων

Μετά τη δικογραφία που σχηματίστηκε για οπαδούς του Παναθηναϊκού, που κατηγορούνται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, στο μικροσκόπιο μπαίνουν πλέον χούλιγκαν κι άλλων ομάδων.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. κατά της δράσης των χούλιγκανς. Η δικογραφία που σχηματίστηκε με δράστες οπαδούς του Παναθηναϊκού, που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, στο πλαίσιο της οποίας τελούσαν αξιόποινες πράξεις σχετιζόμενες με οπαδική βία, ήταν μόνο η αρχή. Σύμφωνα με τη “Real News”, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να σχηματιστούν κι άλλες δικογραφίες, που σύμφωνα με δικαστικές πηγές θα αφορούν οπαδούς άλλων ομάδων. Μάλιστα, όπως διαφάνηκε από το πλήθος και τη σοβαρότητα των κατηγοριών που αποδόθηκαν στους συνολικά 16 εμπλεκόμενους για επιθέσεις σε οπαδούς του Ολυμπιακού, η τιμωρία όσων διαπράττουν τέτοιου είδους αδικήματα, θα είναι πλέον παραδειγματική.

Οι Αρχές παρακολουθούν σχεδόν δύο χρόνια τη δράση των συγκεκριμένων κατηγορούμενων αλλά και άλλων προσώπων με “ύποπτη” συμπεριφορά και προκύπτει ένα modus operandi που κατά την εκτίμησή τους, προσομοιάζει και σε οπαδούς άλλων ομάδων. Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, αφετηρία των ερευνών αποτέλεσε η επίθεση περίπου 40 αγνώστων δραστών σε βάρος γραφείου συνδέσμου οπαδών του Ολυμπιακού στον Κορυδαλλό στις 24/4/20. Έκτοτε, συγκεκριμένα πρόσωπα μπήκαν στο “μικροσκόπιο”. Οοι αστυνομικοί έχουν ήδη καταλήξει σε επτά επιθέσεις για τις οποίες γνωρίζουν τους δράστες, αλλά όχι τα θύματα. Το κίνητρο των εμπλεκομένων σε όλες τις εγκληματικές πράξεις τους, ήταν, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οπαδικό. Βασική επιδίωξή τους ήταν να εξασφαλιστεί η “οπαδική υπεροχή” της εγκληματικής τους ομάδας, μέσα από την επίτευξη σειράς έκνομων ενεργειών με θύματα οπαδούς αντιπάλων συνδέσμων, είτε ως αντεκδίκηση, είτε για να βρίσκονται απλώς “ένα βήμα μπροστά από αυτούς”.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Αστυνομίας, οι εγκληματικές ενέργειές τους αποτελούσαν “προϊόν άρτιου, πολυσχιδούς και λεπτομερούς επιχειρησιακού σχεδιασμού, ο οποίος αναγόταν σε πέντε βασικούς πυλώνες: πληροφόρηση, κατόπτευση και έρευνα, σχεδιασμός, εκτέλεση, επίδειξη”. Σημαντικό ρόλο στην προετοιμασία των κατηγορουμένων διαδραμάτιζε και η προμήθεια-κατασκευή του απαραίτητου “εξοπλισμού”, όπως αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί και εμπρηστικοί μηχανισμοί, ναυτικές φωτοβολίδες, φωτοβολίδες χειρός, κροτίδες, εύφλεκτες ύλες, σπρέι, μαχαίρα, ρόπαλα, πτυσσόμενες μεταλλικές ράβδους, κοκάλινα γάντια, κουκούλες full face, σκούρος ρουχισμός και άλλα συναφή αντικείμενα.

To Top