Νέιμικ: «Δεν τελειώσαμε με την ΑΕΚ, να κερδίσουμε όλα τα εναπομείναντα ματς»

Το έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον που περιλάμβανε ο πρόσφατος αγώνας με την ΑΕΚ ήταν αρκετό. Είναι αλήθεια όμως ότι δύο ακόμη δεδομένα πρόσθεσαν κίνητρα στον Ντρου Νέιμικ. 

Το ματς απ με τον Μενσά Μπονσού αλλά και η παρουσία σκάουτερ ομάδων του ΝΒΑ. «Λες;», αναρωτήθηκε ο ίδιος. «Δεν ήρθαν για μένα. Το μέλλον ανήκει πλέον σε παιδιά όπως ο Σάσα (σ. σ. Βεζένκοφ). Από την άλλη πλευρά, όταν σε βλέπουν σκάουτερ ομάδων του ΝΒΑ, είναι πολύ σημαντικό και για τη δική σου εικόνα, να παίζεις καλά», συμπλήρωσε ο Νέιμικ.

Ο Αμερικανός του Αρη είχε εξάλλου την εντύπωση ότι μεταξύ αυτών που βρέθηκαν στις κερκίδες του ΟΑΚΑ ήταν και ο τζένεραλ μάνατζερ των Λέικερς, Μιτς Κάπτσακ. «Είχα ακούσει για την παρουσία του όπως ασφαλώς κι άλλων σκάουτερ από το ΝΒΑ. Δεν γνωρίζω τελικώς αν ήταν εκεί, δεν βρεθήκαμε. Με τον Μιτς έχουμε ιδιαίτερη σχέση, είναι ο άνθρωπος που με είχε καλέσει στο καμπ των Λέικερς πριν από αρκετά χρόνια», θυμήθηκε.

Όσο για τον Μενσά Μπονσού; Αυτό η προσωπική μονομαχία ήταν στο μυαλό του Νέιμικ αρκετό καιρό τώρα. Αυτό φάνηκε και μέσα από την εντυπωσιακή παρουσία του, καθώς έκανε ατομικό ρεκόρ πόντων στην Α1, δίχως να αποφύγει όμως και τα περιττά φάουλ. «Είναι εξαιρετικός παίκτης, με σπουδαία καριέρα, δεν σου κρύβω ότι περίμενα με ανυπομονησία αυτό το παιχνίδι. Οντως πήγα καλά αλλά έπαιξα μόνο 20 λεπτά. Την επόμενη φορά θα προσπαθήσω να κρατήσω τον εαυτό μου στο παρκέ, όσο το δυνατόν περισσότερα λεπτά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα παίξω άμυνα με χαμηλότερη ένταση. Είναι πιθανό εξάλλου να ξαναπαίξουμε με την ΑΕΚ», συμπλήρωσε.

Επί του τελευταίου, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα και δεδομένου του ότι ο Αρης δεν κατάφερε να υπερασπιστεί ούτε τη διαφορά των 11 πόντων, είναι δύσκολο να τερματίσει στην πρώτη τετράδα στην κανονική διάρκεια. «Αυτή είναι η αλήθεια. Εχουμε δυσκολότερο πρόγραμμα, θα αντιμετωπίσουμε στην έδρα μας τόσο τον Ολυμπιακό όσο και τον Παναθηναϊκό. Μεγάλης δυσκολίας είναι και τα εκτός έδρας παιχνίδια. Οφείλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Είναι δύσκολο, δεν σημαίνει όμως ότι τελείωσε. Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί. Απέναντι στην ΑΕΚ που είναι ποιοτική ομάδα, της δώσαμε ελεύθερα σουτ. Εβαλαν τα περισσότερα κι όταν μια καλή ομάδα είναι εύστοχη στο περιφερειακό σουτ κι έχει παράλληλα τη δυνατότητα εκτέλεσης 34 βολών, είναι δύσκολο να κερδίζεις. Είναι καλή ομάδα, αλλά δώσαμε κι εμείς δικαιώματα. Επειτα, έπρεπε να κρατήσουμε τη διαφορά σε χαμηλά επίπεδα. Ενώ κάναμε πολύ καλό παιχνίδι επιθετικά, φύγαμε από το γήπεδο με άδεια χέρια. Επαναλαμβάνω όμως ότι όλα παραμένουν ανοιχτά. Δεν μπορούμε να ξέρουμε εξάλλου αν θα ξαναπαίξουμε με την ΑΕΚ στην πορεία του πρωταθλήματος».

πηγή: metrosport

To Top