Νέιμικ: “Με ενδιαφέρει να νικάω κι αυτό κάνουμε στον Άρη”

O Ντρου Νέιμικ είναι από τους παίκτες που διαφέρουν από τους κλασσικούς Αμερικανούς. Είναι ο σέντερ που ο Δημήτρης Πρίφτης ξεχώρισε από αυτούς που προτάθηκαν ως υποψήφιοι, θέτοντας βέτο για την απόκτησή του. Ο Άρης επέμεινε , βρήκε την χρυσή τομή με τον κοκκινομάλλη σέντερ και μαζί με το Σάσα Βεζένκοφ αποτελεί τη δύναμη πυρός του Άρη κάτω από τα καλάθια.

Ήρεμος, σοβαρός και παίκτης που θα κάνει όσο μπορεί καλύτερα τη δουλειά του χωρίς να είναι ο σούπερ σταρ.Μίτσιγκαν Στέιτ, Κότβιτσα Κόλομπρζεγκ, Κάσερες, Μπέικερσφιλντ Τζαμ (NBDL), Νίμπουρκ και Σολέ ντε Μεξικάλι – Ατλέτικο ντε Σαν Ζερμάν οι βασικοί προορισμοί στο βιογραφικό του. Δυνατό σκαρί, μαχητής, που θα σου προσφέρει σε άμυνα και σε επίθεση. Ανέκφραστος τις περισσότερες στιγμές μέσα στο γήπεδο, αλλά δουλευταράς και προσηλωμένος στη δουλειά από την πρώτη μέχρι την τελευταία φάση.

Η νοοτροπία και ο χαρακτήρας

Βασικό στοιχείο στο παιχνίδι του είναι η επίτευξη της νίκης. Μακριά από την οικογένειά του, μένει αρκετές φορές σπίτι με παρέα τις ταινίες, τη μουσική και τα βιβλία. Δε σκέφτηκε ιδιαίτερα να έρθει στη Θεσσαλονίκη και στον Άρη, αφού θεώρησε πολύ καλή επιλογή για την καριέρα του. Και φυσικά μεγάλο του όνειρο είναι το ΝΒΑ, στο οποίο θα επιδιώξει να αγωνιστεί μέσα από την καλή του παρουσία.

H Metrosport συνάντησε τον κοκκινομάλλη σέντερ, που μίλησε για την ζωή του, την καριέρα του και την παρουσία του και τη ζωή του στον Άρη και τη Θεσσαλονίκη.

-Ντρου, ύστερα από αρκετά χρόνια περιήγησης σε Ευρώπη και Αμερική σαν επέλεξε να έρθεις στον Άρη. Τι σημαίνει για σένα αυτή η απόφαση και τις ξεχωρίζεις από τη μέχρι τώρα καριέρα σου;

«Για μένα το μπάσκετ είναι η ίδια μου η ζωή. Είμαι απόφοιτος του Μίσιγκαν και είχα μάθει να παίζω με συγκεκριμένο τρόπο. Στην Ευρώπη το παιχνίδι είναι λίγο διαφορετικό σε άμυνα και επίθεση, αφού υπάρχουν μεγαλύτερα κορμιά και διαφορετικοί τρόποι να αγωνίζεσαι. Έχω αγωνιστεί σε πολλά πρωταθλήματα και μπορώ να πω το παιχνίδι της Ευρώπης είναι πιο κοντά στο Κολεγιακό πρωτάθλημα. Στην καριέρα μου μέχρι τώρα έχω πολλές καλές στιγμές και για μένα είναι να ξεχωρίζω τις ωραίες αναμνήσεις. Για μένα το πιο σημαντικό ήταν η πρι-σίζον παρουσία μου στους Λέικερς, για το λόγο αυτό παραμένει το ΝΒΑ είναι η μεγάλη μου επιδίωξη. Δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και στον Άρη, ώστε να πάει καλά η ομάδα και να φτάσουμε στους στόχους μας στο τέλος της χρονιάς».

-Ποια η φιλοσοφία σου μέσα από κάθε αγώνα και αν σε στεναχωρεί το γεγονός ότι δεν έγινες ντραφτ, αν και προέρχεσαι από ένα παραδοσιακό Κολέγιο, όπως είναι το Μίσιγκαν.

«Το Μίσιγκαν Στέιτ είναι ένα παραδοσιακό Κολλέγιο με υψηλού επιπέδου παίκτες. Το γεγονός ότι δεν έγινα ντραφτ δε με προβληματίζει. Έχω πολλά χρόνια μπροστά μου, για να προσπαθήσω να παίξω στο ΝΒΑ. Δουλεύω καθημερινά να κάνω ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα μου. Είναι θέμα συνεχούς προσπάθειας, πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου και να μη σταματάς. Μέσα στο παιχνίδι θέλω να πάρω τα ριμπάουντ, να κόψω, να πάρω τα σουτ που θα χρειαστεί, για να κάνω αυτό που θέλει ο προπονητής μου χωρίς να είμαι βαρύ σέντερ. Προσπαθώ να είμαι ευέλικτος και να ανταποκρίνομαι στη δουλειά που θα μου αναθέσει η ομάδα μου. Με ενδιαφέρει να νικάω. Αυτό κάνουμε και στον Άρη και αυτή είναι η καλύτερη επιβράβευση. Το νούμερο ένα της φιλοσοφίας είναι η νίκη. Δεν έχω πρόβλημα να θυσιάσω την προσωπική μου προβολή για την καλή πορεία της ομάδας μου. Κάνω αυτό που πρέπει , για να νικήσουμε. Προσαρμόζομαι σε αυτό που θέλει ο προπονητής μέσα από την δική μου παρουσία. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να φτάσει η ομάδα μου στην νίκη».

-Σαν παίκτης δείχνεις πολύ σοβαρός και συγκεντρωμένος στον αγώνα, δεν αφήνεις τον εαυτό σου να επηρεάζεται από εξωτερικούς παράγοντες. Είσαι έτσι και σαν χαρακτήρας;

«Γενικά, είμαι κλειστός άνθρωπος. Έτσι, έχω μεγαλώσει και προσπαθώ να περιορίζω το εγώ μου. Το μπάσκετ θέλει physicalgameκαι πρέπει να είσαι αρκετά εγκεφαλικός μέσα στο παιχνίδι. Έτσι, έμαθα να λειτουργώ και να είμαι σοβαρός σε κάθε πλαίσιο της ζωής μου. Θέλω να ελέγχω τα συναισθήματά μου και να μην επηρεάζομαι από εξωτερικούς παράγοντες. Είναι ο τρόπος που μεγάλωσα και που έχω μάθει να ζω. Με ενδιαφέρει να προσηλώνομαι στη δουλειά μου. Και η δουλειά μου είναι το μπάσκετ και η σωστή προπόνηση. Όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Θέλω να είμαι σοβαρός στο παιχνίδι μου και να φτάνω στην νίκη».

-Τι γνώμη έχεις για τον κόσμο της ομάδας, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και πως περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου;

«Είμαι σχεδόν δυο μήνες στην Ελλάδα και έμεινα εκστασιασμένος από το γεμάτο γήπεδο κόντρα στον ΠΑΟΚ, άσχετα με ότι έγινε. Οι φίλαθλοι έχουν μεγάλο πάθος με την ομάδα τους και μπορώ να πω ότι έχω να δω τέτοιο κοινό από την παρουσία μου στο Κολλέγιο. Λίγο διαφορετικά βέβαια. Από τότε πάντως που έφυγα τις ΗΠΑ δεν έχω δει τόσο φανατικό κόσμο και μου έκανε φοβερή εντύπωση. Είναι παθιασμένοι με την ομάδα τους και αυτό περνάει και στους παίκτες. Να μας στηρίζουν σε όλα τα παιχνίδια και να είναι σίγουροι ότι θα τους δικαιώσουμε. Ξέρω ότι οι φίλαθλοι του Άρη είναι από τους μπασκετικούς στην Ευρώπη. Η Θεσσαλονίκη είναι μια πολύ ωραία πόλη με καλά εστιατόρια, μεγάλη ιστορία και φιλόξενους ανθρώπους. Δε μπορώ να πω ότι κυκλοφορώ πολύ (μένει στο Πανόραμα), αλλά κάνουμε παρέα με τα υπόλοιπα παιδιά όσο γίνεται στο ελεύθερό μας χρόνο. Βλέπουμε ταινίες, αλλά είναι πρόβλημα η κίνηση. Μεγάλωσα σε μία πόλη με 100.000 κατοίκους, αλλά η Θεσσαλονίκη είναι πολύ μεγαλύτερη. Ο Άρης για μένα είναι ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα μου και ελπίζω να πάμε όσο καλύτερα γίνεται. Είναι για μένα το πιο σημαντικό αυτήν την χρονιά».

Τα Χριστούγεννα και η οικογένεια

-Σου λείπει η οικογένειά σου , έχεις επαφή μαζί τους;

«Το θετικό είναι ότι πλέον η τεχνολογία σε βοηθάει να επικοινωνείς με την οικογένειά σου. Η αδελφή μου στο Μιλγουόκι και η κοπέλα μου στο Σικάγο, θα έρθει κάποια στιγμή. Όσο μπορούμε επικοινωνούμε, αλλά είναι συνηθισμένα αυτά για έναν επαγγελματία παίκτη. Θέλω να πάω να τους δω τα Χριστούγεννα, αλλά δεν ξέρω πόσες μέρες θα έχω. Έχω μάθει να ζω μόνος και να βλέπω τις ευχάριστες στιγμές στη ζωή μου. Μετά από κάθε αγώνα , βλέπω σε επανάληψη το παιχνίδι, για να διορθώσω τα λάθη μου. Μου λείπει η οικογένειά μου, οι φίλοι μου, αλλά είμαι αποκλειστικά αφιερωμένος στο μπάσκετ. Είναι όλη μου η ζωή».
Αυτός είναι ο Ντρου Νέιμικ. Ένας σέντερ εργάτης, που διακρίνεται για τον επαγγελματισμό του, την αγάπη του για το μπάσκετ , αλλά και τις υψηλές φιλοδοξίες του. Το μήνυμα, τέλος , για τον κόσμο του Άρη. «Να μας μεταφέρετε το πάθος για νίκη σε κάθε αγώνα»!

To Top