Νέιμικ: “Φοβερή ατμόσφαιρα, αντλήσαμε δύναμη από τον κόσμο μας”

Μετά τα μεγάλα παιχνίδια, συνήθως οι παίκτες αναζητούν απεγνωσμένα στιγμές χαλάρωσης, πνευματικής και σωματικής. Ο Ντρου Νέιμικ δεν είναι ένας… συνηθισμένος άνθρωπος. Περίπου μιάμιση ώρα μετά την προχθεσινή νίκη του Άρη επί του ΠΑΟΚ, «κλειδώθηκε» στο γυμναστήριο του Αλεξανδρείου. «Κάνω γυμναστική, ταυτόχρονα όμως περνούν από το μυαλό μου εικόνες από τον αγώνα. Τις επεξεργάζομαι, σκέφτομαι τί πήγε καλά και τί όχι», είπε.

Ο Αμερικανός δεν ήξερε τις ιδιαιτερότητες αυτού του ντέρμπι. Είχε πάρει μια γεύση στον αγώνα που δεν τελείωσε ποτέ, του είχαν εξηγήσει μερικά πράγματα, αλλά τα λόγια δεν ήταν αρκετά για να αποτυπώσουν την απόλυτη αλήθεια. «Ήταν φοβερή η ατμόσφαιρα. Αυτό που συνέβη με τον Νίκο Γκάλη ήταν πραγματικά απίστευτο.

Αυτή η αποθέωση από τους φιλάθλους μας, να βλέπεις τον κάθε έναν από τους 5.000 που βρέθηκαν στις κερκίδες να χοροπηδάει στη κερκίδα και από την άλλη πλευρά να βλέπεις μια μορφή μίσους για τον αντίπαλο. Ξέρεις, αυτή η κατάσταση είναι λίγο… τρέλα (γέλια). Ως ομάδα όμως αντλήσαμε ενέργεια μέσα από τον κόσμο, κυρίως όταν ήμασταν σε φάση άμυνας όπου χρειάζεται το κάτι παραπάνω», είπε.

Παρεκκλίνοντας των αγωνιστικών συνηθειών του, ο Νέιμικ κράτησε επιθετικά τον Άρη στη πρώτη περίοδο. Οι επιθετικές πρωτοβουλίες δεν εντάσσονται στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του, έμοιαζαν αναγκαστικές στο προχθεσινό ντέρμπι, διαπιστώνοντας ότι η ομάδα του ήταν βραχυκυκλωμένη.

«Ήταν μια αμυντική μονομαχία. Και οι δύο ομάδες επικεντρώθηκαν στην εξουδετέρωση των βασικών όπλων του αντιπάλου και θα έλεγα ότι έκαναν αρκετά καλή δουλειά. Ήταν επιτυχία για τον ΠΑΟΚ που έβγαλε εκτός ρυθμού τον Μούχα και τον Σάσα. Ήταν δική μας επιτυχία που πράξαμε το ίδιο με τους δικούς του σουτέρ. Μας χτύπησαν πολύ με τα πικ εν ρολ, αλλά μετά από ένα σημείο το ελέγξαμε», είπε.

Κάποια στιγμή, στη συζήτηση «μπήκε» και η πίεση που ένιωθε ο Άρης προχθές, η οποία φάνηκε εξάλλου μέσα από τα απελπιστικά ποσοστά ευστοχίας έξω από τη γραμμή των 6,75. «Έπρεπε να προστατεύσουμε το σπίτι μας. Μας δόθηκε η ευκαιρία να διεκδικήσουμε μια σπουδαία νίκη, ξέραμε ότι οφείλαμε να την εκμεταλλευτούμε», είπε. Σε λίγες ημέρες, στο PAOK SPORTS ARENA, η πίεση (του αποτελέσματος) δεν θα είναι τόσο έντονη. «Ουσιαστικά θα πρέπει να διαχειριστούμε μια κατάσταση ανάλογη με αυτή που είχαν να αντιμετωπίσουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ στο Παλέ. Τώρα ήρθε η σειρά μας να νιώσουμε… ‘εμείς εναντίον όλων’. Λογικά, ο ΠΑΟΚ θα επιδιώξει να πάρει εκδίκηση. Μένει να δούμε πώς θα κυλήσει το παιχνίδι. Αν θα κυριαρχήσει η επίθεση ή η άμυνα. Αυτό θα εξαρτηθεί από την αποτελεσματικότητα των σουτέρ των δύο ομάδων”.

πηγή: metrosport

To Top