Νέος προπονητής της Κρίσταλ Πάλας ο Γκλάσνερ

Ο προπονητής της Κρίσταλ Πάλας Ρόι Χόντγκσον παραιτήθηκε τη Δευτέρα (19/2), λιγότερο από ένα χρόνο μετά τη δεύτερη θητεία του στην ομάδα της Premier League, με τον Όλιβερ Γκλάσνερ να διορίζεται ως αντικαταστάτης του.

Ο πρώην προπονητής της Λίβερπουλ και της εθνικής Αγγλίας οδήγησε την Πάλας στην παραμονή στην κορυφαία κατηγορία την περασμένη σεζόν, αλλά τα αποτελέσματα εφέτος δεν έχουν ανταποκριθεί στις προσδοκίες με το σύλλογο του νότιου Λονδίνου να βρίσκεται στην 16η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο άλλοτε τεχνικός της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Όλιβερ Γκλάσνερ, υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν 2025/2026.

Η απόφαση του Χόντγκσον ήρθε ως επακόλουθο μετά τις διαδοχικές ήττες από τις Μπράιτον και Τσέλσι, με αυτή από τους «μπλε» (3-1) στο «Σέλχαρστ Παρκ» στο 200ό ματς του 76χρονου ως επικεφαλής της Κρίσταλ Πάλας.

«Αυτός ο σύλλογος είναι πολύ ιδιαίτερος και σημαίνει τόσα πολλά για μένα, έχει παίξει μεγάλο ρόλο στην ποδοσφαιρική μου ζωή» ανέφερε ο Χόντγκσον σε δήλωσή του στην ιστοσελίδα της ομάδας και συνέχισε:

«Απόλαυσα πλήρως το χρόνο μου εδώ σε έξι σεζόν, καθώς μου έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω με κορυφαίους παίκτες και προσωπικό και να κάνω αυτό που αγαπώ κάθε μέρα.

Ωστόσο, καταλαβαίνω ότι, δεδομένων των πρόσφατων περιστάσεων, μπορεί να είναι συνετό αυτή τη στιγμή για το σύλλογο να σχεδιάσει το μέλλον, και ως εκ τούτου πήρα την απόφαση να αποχωρήσω, ώστε να προωθήσει τα σχέδιά του για νέο προπονητή, όπως προβλέπεται.»

Ο Χόντγκσον δέχθηκε κριτική από τους οπαδούς της Κρίσταλ Πάλας στη διάρκεια της ήττας με 5-0 από την Άρσεναλ τον περασμένο μήνα, με τους φιλάθλους να κρατούν ένα πανό που έγραφε: «Χαμένη προοπτική. Εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου οι αδύναμες αποφάσεις μας οδηγούν προς τα πίσω.»

Ο κόσμος εξαγριώθηκε ακόμη περισσότερο όταν ο έμπειρος τεχνικός έβαλε τον Μάικλ Ολίσε ως αλλαγή στο ματς με την Μπράιτον, ενώ η ομάδα το έχανε με 3-0, για να τεθεί νοκ άουτ με νέα υποτροπή στον προσαγωγό.

Η πρώτη θητεία του Χόντγκσον ως προπονητής των Λονδρέζων, από το 2017 έως το 2021, ολοκληρώθηκε όταν η ομάδα τερμάτισε στην 14η θέση της Premier League. «Ο Ρόι έχει μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία της Κρίσταλ Πάλας και αυτό δεν θα ξεχαστεί ποτέ» δήλωσε ο πρόεδρος Στιβ Πάρις.

«Μετά από τέσσερα χρόνια στα οποία οδήγησε το σύλλογο στη διατήρηση της θέσης του στην Premier League, ήρθε και πάλι κοντά μας πριν από περίπου ένα χρόνο για να σταθεροποιήσει, κάνοντας θαύματα.

Το γεγονός ότι στη συνέχεια συμφώνησε να συνεχίσει το καλοκαίρι λέει πολλά για την αφοσίωσή του στο σύλλογό μας. Πολύ απλά, οφείλουμε τη συνεχιζόμενη θέση μας στην Premier League στον Ρόι», κατέληξε.

To Top