Νέος πρωθυπουργός και επίσημα ο Αλέξης Τσίπρας

Με πολιτικό όρκο, χωρίς να ακουμπήσει το Ευαγγέλιο, και για πρώτη φορά, έγινε σήμερα στις τέσσερις το απόγευμα, η ορκωμοσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ως πρωθυπουργού της χώρας, μετά την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Παρόντες στην ορκωμοσία ήταν οι στενοί του συνεργάτες Νίκος Παππάς και Πάνος Σκουρλέτης, καθώς και ο νέος γγ της κυβέρνησης, Σπύρος Σαγιάς. Το ενδιαφέρον των ΜΜΕ για την τελετή ήταν μεγάλο και δεκάδες δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία κατέγραψαν την πρώτη ορκωμοσία με πολιτικό όρκο Έλληνα πρωθυπουργού.

Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε -όπως λέει ο όρκος, ο οποίος προβλέπεται από τον νόμο περί συγκρότησης κυβέρνησης- στην τιμή και τη συνείδησή του ότι θα τηρεί το Σύνταγμα και θα υπηρετεί το γενικό συμφέρον του ελληνικού λαού.

 Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας, αφού δέχθηκε τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, του είπε: «Σας ενημερώνω ότι μετά τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών συναντήθηκα με τον κ. Καμμένο, ο οποίος δήλωσε ότι θα στηρίξει τη νέα κυβέρνηση. Υπάρχει λοιπόν η δεδηλωμένη, που απαιτεί το Σύνταγμα και ελπίζω ότι η υπάρχουσα πλειοψηφία των 162 βουλευτών μπορεί να γίνει μεγαλύτερη μετά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων».

Περισσότερα στο ethnos.gr

To Top