ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

To νέο -απίστευτο- παγκόσμιο ρεκόρ… σούζας (video)

Χρειάστηκε να περάσουν 25 χρόνια για να «σπάσει» το ρεκόρ για τη κάλυψη της μεγαλύτερης απόστασης στον πίσω τροχό μιας μοτοσικλέτας.

Πλέον όμως, έφτασε σε δυσθεώρητο ύψος, καθώς από τα 330 χιλιόμετρα εκτοξεύτηκε στα 500,5 –για την ακρίβεια.

Κάτοχος του πρωτότυπου ρεκόρ είναι ο Ιάπωνας Μασάρου Άμπε, ο οποίος μάλιστα το πέτυχε με ένα εξίσου πρωτότυπο –σε σχέση με αυτά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε δεξιοτεχνίες- δίκυκλο: ένα μικρό scooter Yamaha Jog.

Το μινιμαλιστικό μηχανάκι πόλης έχει γίνει «παιχνίδι» στα χέρια του Άμπε εδώ και πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα να του έχει αποδοθεί και ο τίτλος του «βασιλιά της σούζας».

Για την περίσταση ωστόσο, χρησιμοποιήθηκαν κάποιες πολύ πρωτότυπες λύσεις, ώστε να αυξηθεί η αυτονομία του Jog. Βλέπετε, το εγχείρημα προέβλεπε τη συνεχή, χωρίς στάσεις οδήγηση και καμία μοτοσικλέτα δεν έχει τόσο μεγάλη αυτονομία. Η λύση βρέθηκε με ένα σύστημα πλήρωσης όπως στα ατμοσίδερα με μπόιλερ, όπου ένα εξωτερικό δοχείο με ανεπίστροφη βαλβίδα τροφοδοτεί το κυρίως ρεζερβουάρ. Έτσι, ο Άμπε έβγαζε το δοχείο, το παραλάμβαναν οι βοηθοί του με άλλη μοτοσικλέτα εν κινήσει, το γέμιζαν και του το έδιναν εκ νέου.

Κάνοντας σούζα επίσης, ο Άμπε έπινε, έτρωγε, αλλά την ανάγκη του δεν την έκανε. Επί 13 ώρες πάνω στο μικρό scooter, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο τέλος της προσπάθειας, βίωσε την κόλαση.

AdTech Ad

«Στόχος ήταν τα 600 χιλιόμετρα, αλλά μετά από 13 ώρες πάνω στη μοτοσικλέτα, τα πράγματα ήταν πραγματικά πολύ δύσκολα. Υπήρχαν στιγμές που είχα απώλεια συνείδησης, οι πόνοι στα χέρια, τη μέση και τα πόδια μου ήταν αφόρητοι, ενώ ήμουν και αφυδατωμένος. Έσπασα μεν το ρεκόρ, αλλά ήταν βιολογικά αδύνατο να συνεχίσω για να πιάσω τον αρχικό στόχο».

Αυτά ήταν τα λόγια του Άμπε, στον οποίο αξίζουν φυσικά συγχαρητήρια, καθώς πέτυχε ένα απίστευτο ρεκόρ χωρίς μάλιστα να βρίσκεται και στην ηλικία της πρώτης νεότητας, όντας 33 ετών.

https://youtu.be/LzHSL_DESuw

 

Πηγή: gazzetta.gr

To Top