Νέο συμβούλιο μετά την… ανακοίνωση με θέματα «99» και Πρωτοδικείο

Η Κοινωνία Μελών πήρε θέση με αναλυτική της ανακοίνωση για το άρθρο 99, για τη βιωσιμότητα της ΠΑΕ, για το θέμα του Πρωτοδικείου.

Σήμερα, νωρίς το απόγευμα αναμένεται να γίνει (ακόμη ένα) διοικητικό συμβούλιο για να βάλουν κάτω για μια ακόμη φορά όλα τα δεδομένα και να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα των ενεργειών για την υπαγωγή στο άρθρο 99.

Σε ότι αφορά αυτό, ο φορέας ξεκαθάρισε ποιες είναι οι πέντε προϋποθέσεις προκειμένου να επιτευχθεί ο τελικός στόχος:

“1)      Να υπάρχει πλήρης ομοφωνία επί του τελικού κειμένου μεταξύ των τριών εξουσιοδοτημένων προς τούτο νομικών και στην καλύτερη των περιπτώσεων συνυπογραφή και από κοινού παράσταση ενώπιον των αρμοδίων αρχών

2)      Όλες οι ενέργειες σε όλα τα επίπεδα που απαιτούνται από όσους εργάζονται και θα εργαστούν για την επίτευξη του τελικού στόχου να κινούνται αυστηρά στα πλαίσια της διαφάνειας, της συλλογικής προσπάθειας και της υπευθυνότητας και να είναι ταυτόχρονα απολύτως συμβατές με το μέγεθος, την ιστορία και την αξιοπρέπεια του Συλλόγου.

3)      Όλα τα στοιχεία που θα χρησιμοποιηθούν στη συγκεκριμένη διαδικασία σε καμία των περιπτώσεων να αποτελέσουν στο μέλλον άλλοθι και εξαγνισμό για οποιονδήποτε μπορεί να προκύψουν ευθύνες κατά τη διάρκεια του δρομολογηθέντος οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ.

4)      Να μην υπάρχει οιαδήποτε παρέμβαση από τους εξουσιοδοτηθέντες δικηγόρους ως προς το ποιοι θα απαρτίζουν και ποιοι όχι μέλη των διοικητικών συμβουλίων της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και της ΚΜΑ, ποιοι θα κατέχουν τα αντίστοιχα αξιώματα Προέδρου, Διευθύνοντος Συμβούλου κτλ. και ποιοι θα συμμετάσχουν στη συλλογική προσπάθεια μέχρι την ολοκλήρωση όλης της διαδικασίας από τους παράγοντες των συμβουλίων.

5)      Να υπάρχει από όλους τους εμπλεκομένους φειδώ στη δημόσια εκφορά λόγου και σχολίων όσον αφορά αυτό καθεαυτό το εγχείρημα, αλλά και τους ανθρώπους που έλαβαν την εντολή να εργαστούν για την υλοποίησή του”.

Από κει και πέρα, μπαίνει (για μια ακόμη φορά) σε συζήτηση και το θέμα της διοίκησης Πρωτοδικείου. “Είμαστε δε έτοιμοι να υλοποιήσουμε την απόφαση της τελευταίας Γ.Σ. της ΚΜΑ και  να προσφύγουμε άμεσα στο Πρωτοδικείο προκειμένου να διοριστούν και επισήμως διοίκηση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ,  όταν λάβουμε από τη διοικούσα επιτροπή την ομόφωνη απόφασή της να διοριστεί από το Πρωτοδικείο, πράγμα που περιμένουμε να υλοποιηθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα” ανακοίνωσε επίσημα η Κοινωνία.

Είναι προφανές ότι για τη διοίκηση Πρωτοδικείου, υπάρχει διστακτικότητα εμπλοκής των μελών της διοικούσας επιτροπής λόγω των μεγάλων χρεών που δημιούργησαν οι διοικήσεις των προηγούμενων χρόνων και για τα οποία φυσικά δεν είχαν οι ίδιοι την παραμικρή συμμετοχή.

To Top