Νέο συμβόλαιο ως το 2028 υπογράφει το νέο αστέρι της Μάντσεστερ Σίτι, Ρίκο Λιούις

Χτίζει ομάδα για το μέλλον η Μάντσεστερ Σίτι αποφασίζοντας να ανανεώνει το συμβόλαιο του Ρίκο Λιούις. Ο 18χρονος αμυντικός είναι από τα ταλέντα που πιστεύουν οι πολίτες που μπορούν να τους βγει “λίρα εκατό”.

Ο Λιούις έκανε το ντεμπούτο του στην Premier League στις 13 Αυγούστου με Μπόρνμουθ, μπαίνοντας ως αλλαγή στο 82′, και το Νοέμβριο στο ματς κόντρα στη Σεβίλη έκανε και το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του και μάλιστα ως βασικός. Μάλιστα στο 52ο λεπτό της αναμέτρησης είχε στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ισπανικής ομάδας για να πανηγυρίσει έξαλλα το πρώτο γκολ της καριέρας του με τη φανέλα των «πολιτών» και να γράψει ιστορία.

Κι αυτό γιατί σε ηλικία 17 ετών και 346 ημερών έγινε ο νεότερος παίκτης σε αγώνα Champions League που σκοράρει στο πρώτο του παιχνίδι ως βασικός στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, σπάζοντας το ρεκόρ του Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος το 2005 είχε σκοράρει για την Λιόν απέναντι στην Ρόζενμποργκ, όντας τότε 17 ετών και 352 ημερών.

Ο Γκουαρντιόλα πιστεύει πολύ στον Λιούις και μάλιστα έχει εισηγηθεί στη διοίκηση την επέκταση του συμβολαίου του, το οποίο ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2025. Στο τέλος της σεζόν αναμένεται να υπογράψει νέο συμβόλαιο έως το 2028, με σημαντική αύξηση στις αποδοχές του, και αναμένεται να είναι ο διάδοχος του Κάιλ Γουόκερ στο δεξί άκρο της άμυνας των «πολιτών».

To Top