Νέο φαρμάκι (1-1)! Ζητείται τώρα ένα θαύμα

Ο Άρης πότισε τον κόσμο του με νέο φαρμάκι! Σε ένα παιχνίδι “χωρίς γυρισμό” μπορεί να πάλεψε, να προσπάθησε, αλλά προδόθηκε από τον ίδιο του τον εαυτό και έμεινε στο 1-1 με την Ξάνθη, ισοπαλία που μετράει σαν ήττα. Ο Άρης είναι στους 13 βαθμούς, τελευταίος στη βαθμολογία, παραμένει χωρίς νίκη από την 20η Οκτωβρίου, χωρίς τρίποντο στο “σπίτι” του και πλέον ζητείται ένα θαύμα για τη σωτηρία!

Ο Άρης ξεκίνησε με τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια, κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Πουλίδο, Γιαννίτση, τον Βλάχο δεξιά και τον Τσουμάνη αριστερά. Αμυντική “σκούπα” στα χαφ ήταν ο Οικονομόπουλος με τους Καμινιώτη και τον Τάτο σε πιο προωθημένο ρόλο στο κέντρο. Στην επίθεση ο Αγκάνθο ήταν στην κορυφή με τον Μπακασέτα δεξιά και τον Μανιά αριστερά.

Ο Άρης μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί την δύναμη του Μανιά. Μετά το πέρασμα των πρώτων 20 λεπτώνάρχισε να παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να μεταφέρει με μεγαλύτερη άνεση την μπάλα κοντά στην αντίπαλη περιοχή.

Η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου αν και έδειχνε να «πατάει» καλύτερα στη μεσαία γραμμή δεν μπορούσε να δημιουργήσει τελικές προσπάθειες.  Πλήγμα για τους κίτρινους ο τραυματισμός του Καμινιώτη στο 24′, με αποτέλεσμα να αλλάξουν οι ισορροπίες στο χώρο του κέντρου.

Κι ενώ όλοι περίμεναν τον Άρη να χτυπήσει στο β’ μέρος, για μια ακόμη φορά, σε ένα ακόμη παιχνίδι, οι κίτρινοι προδόθηκαν από την άμυνα τους, από ένα ερασιτεχνικό λάθος του Πουλίδο, μετά από φάουλ του… αόρατου μέχρι τότε στο παιχνίδι Γκαρσία.

Ο Πέτρος Μάνταλος δεν συγχώρεσε το τραγικό λάθος του Ρούμπεν Πουλίδο και έκανε το 1-0 για την Ξάνθη στο 52′. Το γκολ της Ξάνθης «μπλόκαρε» τους παίκτες του Άρη, που εκτός από το εις βάρος τους σκορ είχαν να αντιμετωπίσουν τη βαριά ατμόσφαιρα της κερκίδας και το άγχος.

Σε ένα σημείο, πάντως, όπου οι κίτρινοι έδειχναν να αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα σε άμυνα και επίθεση κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Ο κορυφαίος σήμερα του Άρη Τάσος Μπακασέτας εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Βάλλα, πρόλαβε τον Τσέμα και στο 68 έκανε το 1-1΄, πετυχαίνοντας το 3ο του γκολ σε δυο αγώνες. Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι άνοιξε αρκετά με τους παίκτες των δύο ομάδες να αναζητούν το γκολ της νίκης.

Ο Παπαδόπουλος τα έπαιξε όλα για όλα περνώντας τον Αγγελούδη στην θέση του Βλάχου. Παρά τις προσπάθειες των παικτών του Άρη τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με το ισόπαλο 1-1 και τον κόσμο να φεύγει από το γήπεδο με μια ακόμη “μαχαιριά” στα σωθικά του.

Ο Κάκος είχε καλές και κακές στιγμές, αλλά δεν επηρέασε τον αγώνα. Στην τελευταία φάση του αγώνα έδωσε φάουλ στον Τσέμα σε μαρκάρισμα… συμπαίκτη του. Το είδαμε κι αυτό!

ΑΡΗΣ (Σούλης Παπαδόπουλος): Διούδης, Βλάχος (85’ Αγγελούδης), Τσουμάνης, Πουλίδο, Γιαννίτσης, Οικονομόπουλος (61’Σουνάς), Καμινιώτης (24’Παπαδόπουλος), Τάτος, Μπακασέτας, Μανιάς, Αγκάνθο.

Ξάνθη (Ράινερ Μάουρερ): Τσέμα, Φλίσκας, Γκαρσία (56’ Βασιλακάκης), Γούτας, Κομεσίδης, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Σολτάνι, Μάνταλος (87’ Σουάρες), Μαρίν (73΄ Τριάδης), Σολάρι

To Top