ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νίκη και για την Ζιέλονα Γκόρα

Τρεις αγώνες έγιναν σήμερα και ένας θα γίνει αύριο για τον Δ’ όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, στον οποίο συμμετέχει ο Άρης.

Στα άλλα δυο σημερινά παιχνίδια, νίκησαν εντός έδρας η Ζιέλονα Γκόρα και εκτός η Μπεσίκτας, επόμενη αντίπαλος των κιτρινόμαυρων στην διοργάνωση (7 Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη).

Σε ότι αφορά την νίκη της Ζιελόνα, ισορροπημένο ήταν το πρώτο ημίχρονο στην “Sportowe Zielona Gora”, με την Αβελίνο να κυκλοφορεί άνετα τη μπάλα και να εκτελεί με ακρίβεια από μακριά (6/10 τρίποντα). Στην απέναντι πλευρά, ο Ντραγκίτσεβιτς τελείωνε τις φάσεις κοντά στο καλάθι, παρά το γεγονός ότι ο Ν΄Ντιαγιέ μοίραζε αφειδώς τάπες (6 μπλοκ στο πρώτο μέρος!). Η Ζιελόνα Γκόρα τελείωσε καλύτερα το 20λεπτο, προηγούμενη 42-38.

Η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων χτίστηκε στην τρίτη περίοδο. Οι γηπεδούχοι ήταν πιο αποτελεσματικοί στην άμυνα, κράτησαν τους Ιταλούς στους 15 πόντους σε αυτό το διάστημα και στην επίθεση με τους Γκετσεβίτσιους – Ντραγκίτσεβιτς να εκτελούν έφτασαν να προηγούνται ως και με 13 πόντους. Το φινάλε της τρίτης περιόδου βρήκε την Ζιελόνα 11 πόντους μπροστά, 64 – 53.

Η Αβελίνο προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι με αμυντική πεντάδα από τον Σακριπάντι, μείωσε τη διαφορά στους 5 χάρη στον οίστρο των Φιλόι-Φιτιπάλντο, αλλά ως εκεί. Η Ζιελόνα Γκόρα απάντησε στους 26 πόντους των φιλοξενούμενων με άλλους τόσους δικούς της, προστάτευσε την διαφορά και πανηγύρισε μια δίκαιη νίκη.

Ντραγκίτσεβιτς με 23 πόντους και 7 ριμπάουντ, Κόζαρεκ με 7 ασίστ και Γκετσεβίτσιους με 17 πόντους και 5/6 τρίποντα ήταν οι κορυφαίοι των γηπεδούχων. Για την Αβελίνο κορυφαίος ήταν ο Φιτιπάλντο, πολύ άστοχος ο Ριτς, ενώ καλές στιγμές είχαν και οι Γουέλς, Λέουνεν.

Αναλυτικά η 4η αγωνιστική

Νίμπουρκ – Μπεσίκτας: 64-70

Ζιέλονα Γκόρα – Αβελίνο: 90-79

Άρης- Τέλεκομ Μπον: 69-75

Ναντέρ – Οστάνδη (αύριο)

 

 

To Top