Νίκες για Ισπανία και Μαρόκο πριν το Παγκόσμιο του Κατάρ

Οι δύο άσοι της Μπαρτσελόνα, Ανσού Φάτι και Γκάβι ήταν «υπεύθυνοι» στο μεγαλύτερο βαθμό για το νικηφόρο τεστ της Ισπανίας επί της Ιορδανίας με 3-1 στο Αμμάν.

Στην πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων σε επίπεδο εθνικών ομάδων, η «φούρια ρόχα» έδειξε πως είναι πανέτοιμη ενόψει του Μουντιάλ που θα ξεκινήσει την Κυριακή (20/11) στο Κατάρ και το πρώτο ματς με την Κόστα Ρίκα στις 23/11.

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε προηγήθηκε στο 13΄ με τον 20χρονο επιθετικό, Φάτι και στο 56΄ ο 18χρονος Γκάβι «έγραψε» το 2-0, «σφραγίζοντας» επί της ουσίας τη φιλική νίκη των Ιβήρων. Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο 20χρονος μέσος της Αθλέτικ, Νίκο Γουίλιαμς, στο 83ο λεπτό.

Δύο γκολ πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου στην φιλική αναμέτρηση του Μαρόκου με τη Γεωργία, που διεξήχθη στην πόλη Σάρτζα των ΗΑΕ, αρκούσαν στην αφρικανική ομάδα να επικρατήσει με 2-0, στην τελευταία της… πινελιά πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου (πρεμιέρα με Κροατία στις 23/11).

Εν Νεσίρι (5΄) και Ζίγιες (29΄) ήταν οι σκόρερ του Μαρόκου στο πρώτο μέρος και στο 72΄ με πέναλτι ο Μπουφάλ ανέβασε κι άλλο το δείκτη του σκορ για το συγκρότημα του Βαλίντ Ρεγκραγκούι, που θα βρεθεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά στους τελικούς του κορυφαίου ποδοσφαιρικού γεγονότος του πλανήτη.

To Top