Λεκμπέλο: «Νίκες με κάθε τρόπο»

O παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Αρτούρ Λεκμπέλο μίλησε για την δύσκολη κατάσταση που βρίσκονται οι “κίτρινοι” και τόνισε πως οι παίκτες κάνουν ότι καλύτερο μπορούν μέσα στο γήπεδο και χρειάζονται στήριξη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αρτούρ Λεκμπέλο στον “Αρένα”:

Για το παιχνίδι του Άρη με τον Πανιώνιο:“Κρατάμε το σκορ και την νίκη. Στα προηγούμενα παιχνίδια μας έλειπε η ουσία. Επίσης  κρατάω και το πάθος που έδειξε η ομάδα κάτι που δεν έκανε στα προηγούμενα παιχνίδια. Ήρθαν και οι καινούριοι παίκτες και δεν είχαν δέσει. Για αυτό είδαμε τα προβλήματα και την ανατροπή με την Λειβαδιά και την ισοπαλία με την Ξάνθη. Ήρθαν έξι καινούρια πρόσωπα ενώ χρησιμοποιείται και ο Γιαννίτσης που δεν είχε συμμετοχές στο πρώτο γύρο. Η ομάδα θέλει χρόνο για να δέσει όμως δεν τον έχει γιατί θέλει αποτελέσματα. Για αυτό κρατάω την νίκη και τους τρεις βαθμούς που ήταν και η πρώτη μέσα στο Χαριλάου. Δεν θυμάμαι να έχει ξανά τόσο πολύ καιρό ο Άρης να κερδίσει στην έδρα του”.

Για τους βαθμούς που χρειάζεται ο Άρης για να παραμείνει στην κατηγορία:“Η ομάδα πάντα έκανε υπολογισμούς από την αρχή. Κάτι τέτοια όμως στο ποδόσφαιρο δεν βγαίνουν. Πρέπει η ομάδα να κοιτάει παιχνίδι με παιχνίδι να πάει για την Βέροια και να μην κοιτάει τι κάνουν οι άλλοι. Ο Άρης κοιτάει το επόμενο παιχνίδι”.

Για το γεγονός πως ο Άρης βρίσκεται σε ανοδική πορεία:“Φέτος υπάρχουν πολλές ομάδες η υπήρχαν πολλές ομάδες που ήταν πίσω στην βαθμολογία. Ο Άρης έχει αρχίσει επιτέλους να παίρνει αποτελέσματα. Με την Ξάνθη μπορούσε η ομάδα να πάρει την νίκη, πήρε ισοπαλία με τον Παναιτωλικό και κέρδισε τον Πανιώνιο. Δεν είναι ανάγκη να υπάρχουν καλές εμφανίσεις. Τώρα οι βαθμοί μετράνε. Όλοι θέλουμε την νίκη με οποιονδήποτε τρόπο. Οι καλές εμφανίσεις θα έρθουν με τα αποτελέσματα”.

Για το βάρος που κουβαλάνε οι παίκτες του Άρη:“Τα πόδια των παιδιών είναι πολύ βαριά καθώς μπήκαν κατευθείαν στα βάσανα. Οι νεαροί δεν έχουν βοήθεια από τους έμπειρους. Οι έμπειροι δεν έχουν βοηθήσει σχεδόν καθόλου. Ο Πουλίδο η ο Αγκάνθο δεν κάνουν καλό πρωτάθλημα. Επίσης από τις μεταγραφές βοήθησε μόνο ο Ουντόντζι. Ο Ίμπε δεν βοήθησε πολύ ενώ ο Έλσνερ καθόλου. Επιπλέον, είναι τα ατομικά λάθη που έχουν κοστίσει στην ομάδα. Από την αρχή του πρωταθλήματος. Υπήρξαν πολλά ατομικά λάθη που κόστισαν βαθμούς”.

Για τον κόσμο του Άρη:“Ευτυχώς ο κόσμος είναι ήρεμος και δεν αποδοκιμάζει τους παίκτες. Βλέπεις μια ομάδα που την βοηθάει 15.000. χιλ. κόσμος. Ο κόσμος δεν τα έχει παρατήσει. Από εδώ και πέρα πρέπει να κάνει υπομονή. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Αν γίνουν αποδοκιμασίες και κριτικές η απόδοση των παικτών θα πέσει παραπάνω. Είναι νέοι και δεν έχουν την ψυχολογία αλλά δίνουν ότι καλύτερο μπορούν στο γήπεδο”.

Για το παιχνίδι με την Βέροια:Θέλουμε με την Βέροια την δεύτερη νίκη στην έδρα μας. Σιγά σιγά θα υπάρχει βελτίωση. Η έλλειψη εμπειρίας και ηρεμίας έχει κοστίσει. Αυτό έφταιγε στην Λιβαδειά. Ας ελπίσουμε στο τέλος να είμαστε αυτοί που θα χαμογελάσουμε”.

Για την εποχή που έπαιζε στον Άρη:“Το 1991-1992 ήταν δύσκολη εποχή. Μετά ανεβήκαμε και βγήκαμε και Ευρώπη. Το 1994-1995 χάσαμε για δυο συνεχόμενες χρονιές την Ευρώπη. Είχαμε μια σταθερή ομάδα και παλεύαμε επί τρία χρόνια για την Ευρώπη. Μετά το 1996-1997 η ομάδα έπεσε κατηγορία και με τον ερχομό του Κοντομηνά ξαναβγήκε η ομάδα στην Ευρώπη”.

To Top