Νίκησαν οι Νέοι, δεν αγωνίστηκε ο Σουνάς

Την πρώτη της νίκη στον 4ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2013 πανηγύρισε πριν από λίγο η Εθνική Νέων κερδίζοντας με 2-0 την διοργανώτρια Β. Ιρλανδία, με τον Δημήτρη Σουνά ωστόσο να παραμένει αυτή τη φορά στον πάγκο.

Ο παίκτης του Άρη, που είχε πάρει χρόνο συμμετοχής στην προηγούμενη αναμέτρηση κόντρα στους Μολδαβούς, δεν προτιμήθηκε από τον Θόδωρο Παχατουρίδη, και πλέον περιμένει  τον προσεχή αγώνα εναντίον της Τσεχίας.

Οι Έλληνες διεθνείς παρά το γεγονός ότι στο πρώτο ημίχρονο μέτρησαν μόλις μία ευκαιρία στο 42’ με τον Γιαννιτσάνη κατάφεραν να πάρουν τη νίκη χάρη στα τέρματα των Ιωαννίδη, και Χουχούμη.

Το προβάδισμα στην Εθνική έδωσε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 52’ ο Ιωαννίδης (το οποίο κέρδισε ο ίδιος  έπειτα από δυνατό μαρκάρισμα του Κόνλαν), ενώ στην ίδια φάση ο παίκτης των Ιρλανδών αντίκρισε την κόκκινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες. Στο 74’, μόλις ένα λεπτό μετά την είσοδό του στο ματς, ο Χουχούμης ανέβασε κι άλλο το δείκτη του σκορ σημειώνοντας το 0-2 που ήταν και το τελικό σκορ.

Με τη νίκη της αυτή η «γαλανόλευκη» ανέβηκε στους τέσσερις βαθμούς, όσους έχουν και οι Τσέχοι, με τους οποίους έρχεται αντιμέτωπη την προσεχή Δευτέρα (14.00 ώρα Ελλάδος)

Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Ντιν, ΜακΛόγκλιν (39’ ΜακΕνέφ), Κόνλαν, Σέντλες-Γουάιτ, ΜακΝάλι, Μπάρτον (57’ Ντάφι), Μόργκαν, ΜακΕλρόι, Μπολ, Τζόι, Μίτσελ (58’ ΜακΜάρει)

ΕΛΛΑΔΑ: Χουτεσιώτης, Κωνσταντινίδης, Καραγκούνης, Γούτας, Καντούτσης, Σιώπης, Ιωαννίδης, Σούκιας (73’ Χουχούμης), Ανδρεόπουλος, Μουζακίτης (66’ Δώνης), Γιαννιτσάνης (79’ Παπαδημητρίου)

To Top