ΑΠΟΨΕΙΣ

Νίκησε με καλές στιγμές, χρειάζεται διάρκεια…

Η δεύτερη νίκη επί της Γκόμελ, σφράγισε το διαβατήριο του ΑΡΗ για την επόμενη φάση του Conference League. Κάτι αναμενόμενο σε αποτέλεσμα , με διαφορετική εικόνα των ομάδων απ’ ότι μια εβδομάδα πριν.

Θα σβηστεί άμεσα από τη μνήμη μας αυτή η πρώτη «δοκιμασία» του ΑΡΗ γιατί δεν υπήρξαν ιδιαίτερες συγκινήσεις στους δύο αυτούς αγώνες. Μία ομάδα μικρής δυναμικότητας , χωρίς ποιότητα , με πολύ τρέξιμο, προσπάθησε να διεκδικήσει την πρόκριση δίνοντας δύο αγώνες στην έδρα του αντιπάλου της. Θα ήταν θαύμα για τη Γκόμελ ακόμα και μία έπαιρνε μία ισοπαλία.  Προσπάθησε όσο την άφησε ο ΑΡΗΣ να παίξει, η ανωτερότητα όμως των δικών μας παικτών ήταν τέτοια που δεν έδωσαν δικαιώματα για αμφισβητήσεις. Το δεύτερο παιχνίδι βέβαια έπρεπε να το είχε «καθαρίσει» ο ΑΡΗΣ πολύ νωρίτερα από το 93ο λεπτό. Έστω κι έτσι, γράφει δύο νίκες στον πίνακα της Ευρώπης  και συνεχίζει.

– Ο Μπούργος έκανε την κίνηση – ματ σχετικά με την ενίσχυση της ομάδας. Η κίτρινη, αδικαιολόγητη, κάρτα στον Ντιοπ, που δεν έκανε καν φάουλ, πυροδότησε τα αντανακλαστικά του πάγκου για αλλαγή. Υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να δημιουργούνταν πρόβλημα εάν ο παίκτης στην προσπάθεια να κόψει σε κάποια άλλη φάση , επίθεση της Γκόμελ, να ξανακιτρινιζόταν και να τον έχανε ο προπονητής για το επόμενο παιχνίδι. Πέρασε ο Νταμπό , που κι αυτός πήρε κάρτα, για να μην υπάρχουν παρενέργειες. Ποιες παρενέργειες; Η έλλειψη τέταρτου αμυντικού χαφ στο ρόστερ. Ο ΑΡΗΣ έχει γεμίσει μεσοεπιθετικά , λείπουν κεντρώος χαφ και κεντρικός αμυντικός. Ο προπονητής κάλυψε την ανοησία του διαιτητή με αλλαγή και έδειξε ότι εκεί «πονάει». Δεν έχει λύσεις.  Είναι σημαντική η πλήρωση της θέσης με τέσσερις παίκτες ώστε να υπάρχουν οι εναλλακτικοί τρόποι για να παίζει η ομάδα.

-Η άμυνα ήταν πιο συμπαγής σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι , δεν ήταν τόσο αποτελεσματική όσο έπρεπε. Εκείνο το δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου όπου οι Λευκορώσοι πέτυχαν και το μοναδικό τους τέρμα , έμοιαζε με κακό όνειρο. Πάλι έβγαιναν δύο και τρεις από τα πλάγια, δεν σταματούσαμε τις επιθέσεις τους στο κέντρο, εκμεταλλεύτηκαν τις γρήγορες εναλλαγές της μπάλας, είχαν πάθος , ήταν πιο γρήγοροι και κυνήγησαν το γκολ. Το πέναλτι ήταν κάκιστη απόφαση του διαιτητή , ευτυχώς που δεν έκρινε πρόκριση. Ο Μπούργος δοκίμασε τους πλάγιους αμυντικούς, μόνο ο Πίρσμαν έκανε τη διαφορά στην επίθεση. Η ευκαιρία του, δημιουργείται από τον χώρο που ανοίγει ο Καμάτσο και τον «γεμίζει» μέσα στην περιοχή. Το τελείωμα του είναι τραγικό.

-Στο 4-4-2 του Μπούργος υπάρχει θέμα με την κυκλοφορία της μπάλας προς την επίθεση. Δυσκολεύτηκαν οι Ντουκουρέ και Νταμπό να «ανοίξουν» το παιχνίδι. Η πίεση της Γκόμελ δεν τους έδωσε χώρους με αποτέλεσμα να προσπαθούν να «φτιάξουν» φάσεις με διεκδικούμενες πάσες. Ο Κουέστα εκτελούσε ελεύθερο από την περιοχή γιατί η δυσκολία να βγει επίθεση από πίσω, εμπεριείχε ρίσκο. Όταν έβγαινε η μπάλα μπροστά άλλαζε η μορφή της ομάδας με συγκλίσεις των πλάγιων, αλλαγές θέσεων μεταξύ Γκρέι, Πάλμα, Μαντσίνι, Καμάτσο. Είδαμε δύο καταπληκτικά τέρματα του Γκρέι , λόγω των συνεργασιών των παικτών , πίσω του. Ο Γκρέι δείχνει πως είναι να έχεις ένα σέντερ φορ στην ομάδα σου. Πέτυχε τα δύο τέρματα, έκανε τις ευκαιρίες του, άνοιξε την άμυνα για τους συμπαίκτες του, μέσα από μία ολοκληρωμένη εμφάνιση. Ο καλύτερος , μαζί με τον Μαντσίνι.

-Το κεφάλαιο Μαντσίνι είναι σημαντικό για την ομάδα. Ο παίκτης έχει ωριμάσει ποδοσφαιρικά, πατάει γερά στα πόδια του, έχει αποβάλλει τον «κακό» ποδοσφαιρικό εαυτό του, παίζει για να κερδίζει. Η ασίστ που βγάζει για το πρώτο γκολ είναι απόρροια της ηρεμίας του και της συγκέντρωσης που έχει αποκτήσει , μέσα στο γήπεδο. Παίζει ομαδικά, δεν νιώθει ότι έχει να αποδείξει κάτι , απολαμβάνει αυτό που κάνει. Ο ΑΡΗΣ έχει χώρο για τέτοιους παίκτες-πρωταγωνιστές, που μπορούν να του δώσουν την υπεροχή, που νιώθουν οι ίδιοι για τους εαυτούς τους.

– Υπάρχουν πράγματα που είδε ο προπονητής για να τα διορθώσει. Σε σετ παιχνίδι κρατάμε τον αντίπαλο μακριά από την εστία. Σε γρήγορες επιθέσεις έχουμε θέμα. Το βάρος θα πέσει στις καλύψεις. Στο σύστημα που παίζουμε, κάνουν άμυνα οι έξι ενώ χρειαζόμαστε  οπωσδήποτε ακόμα έναν στην αδύναμη πλευρά. Να «τρως» επίθεση με ίσο αριθμό αμυνόμενων και επιτιθέμενων , σε φέρνει σε δύσκολη θέση. Σίγουρα τα έχει δει το επιτελείο και θα βρει τη λύση.

Η μεταγραφή του Γκαρθία θα δημιουργήσει νέες καταστάσεις , καλύτερες. Ας προβληματιστεί ο προπονητής της επόμενης ομάδας που θα αντιμετωπίσουμε.

To Top