Νίκησε ΠΑΣ Γιάννινα κι ανέβηκε έκτη η Λαμία (video)

Μετά τον Παναιτωλικό, ήταν η σειρά του ΠΑΣ Γιάννινα να «λυγίσει» στο «Αθανάσιος Διάκος» απ’ την εξαιρετική εφετινή Λαμία, που επικράτησε με 2-1 στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 8ης αγωνιστικής της Super League.

Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου, πραγματοποιεί την καλύτερη εκκίνηση της Ιστορίας της στα «μεγάλα σαλόνια» και με την τρίτη νίκη της στο εφετινό πρωτάθλημα ανέβηκε στην ζώνη των play off, πιάνοντας στους 12 βαθμούς τον ΟΦΗ. Τα γκολ των Μαρτίνεθ και Λόνγκο χάρισαν το «τρίποντο» στην ομάδα της Φθιώτιδας, ενώ για τους Γιαννιώτες ισοφάρισε προσωρινά ο Εραμούσπε.

Η Λαμία μπήκε πολύ πιο δυνατά στο ματς και μόλις στο 8ο λεπτό πήρε «κεφάλι» στο σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ και την απομάκρυνση του Εραμούσπε, ο Μαρτίνεθ σούταρε με τη μία έξω από την περιοχή, με την μπάλα να κοντράρει στον Τζίμα και να καταλήγει στα δίχτυα του Κλέιμαν για το 1-0.

Η «απάντηση» του ΠΑΣ ήταν άμεση. Αφού… προειδοποίησε στο 17’ με το σουτ του Κόντε απ’ το ύψος του πέναλτι που έβγαλε εντυπωσιακά ο Κοσέλεφ, στο αμέσως επόμενο λεπτό οι Γιαννιώτες έφεραν το ματς στα ίσα. Μετά από το κόρνερ του Σόρια ο Λόνγκο απομάκρυνε εσφαλμένα, με τον Εραμούσπε να στέλνει με άψογο πλασέ την μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας για τον ΠΑΣ.

Το ματς «άναψε» στη συνέχεια, όμως οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που έφτασαν ξανά στο γκολ στο 37’ με κεφαλιά του Λόνγκο έπειτα από ωραία σέντρα του Καρλίτος, κάνοντας το 2-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΣ προσπάθησε να ρισκάρει και να ανεβάσει πιο ψηλά τις γραμμές του, όμως δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Κοσέλεβ, πέρα από ένα σουτ του Ριένστρα στο 55’ που πέρασε λίγο άουτ.

Στο 71’ ο Τόσιτς είχε μια απίθανη διπλή ευκαιρία, καθώς το πρώτο σουτ που επιχείρησε απομακρύνθηκε απ’ τον Κλέιμαν και στη δεύτερη προσπάθειά του ο Καραχάλιος απομάκρυνε πάνω στην γραμμή. Στην τελευταία «μεγάλη» φάση του αγώνα, ο Ακούνια δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κλέιμαν στο 90’+4′ με τον γκολκίπερ του ΠΑΣ Γιάννινα να κρατάει το σκορ στα επίπεδα του 2-1.

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σίντκλεϊ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Σαντάνα, Νούνιες (79’ Τζανδάρης), Αμαράλ (55’ Τοσιτς), Μαρτίνεθ (79’ Τζαγκόεφ), Λόνγκο (55’ Ακούνια), Καρλίτος (70’ Σλίβκα).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν, Σόρια, Τσαούσης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ριένστρα (67’ Γκάρο), Τζίνο, Παμλίδης, Τζίμας (59’ Ροσέρο), Κόντε (75’ Μπάλαν).

To Top