Νίκησε τον ΠΑΟΚ και κατέκτησε την τρίτη θέση στο Super Cup το Περιστέρι (video)

Την τρίτη θέση στο Super Cup της Ρόδου κατέκτησε το Περιστέρι. Με σύμμαχο την εξαιρετική του άμυνα, αλλά και τον εκπληκτικό Νίκο Χουγκάζ (22π.), η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη επικράτησε 64-49 του ΠΑΟΚ στο Κλειστό της Καλλιθέας στη Ρόδο, κατακτώντας έτσι το χάλκινο μετάλλιο της διοργάνωσης.

Ο Νίκος Χουγκάζ ήταν χωρίς αμφιβολία ο κορυφαίος των νικητών. Ο Έλληνας φόργουορντ είχε 18 πόντους στο πρώτο μέρος, βοηθώντας το Περιστέρι να χτίσει μια καλή διαφορά, ενώ τελείωσε τον αγώνα με 22 πόντους (2/4 δίποντα, 5/7 τρίποντα, 3/4 βολές), 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ, 2 λάθη σε 28’14” που έμεινε στο παρκέ. Από πλευράς ΠΑΟΚ ο Τζαμάνι ΜακΝις έκανα ξανά double-double με 14 πόντους, 12 ριμπάουντ.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και με σύμμαχο την καλή του άμυνα προηγήθηκε με 8-5 στο 4’. Στη συνέχεια, το Περιστέρι  βρήκε τα πατήματά του και με τους Χαντς και Ράνγκλαντ να ηγούνται στο επιθετικό κομμάτι, έτρεξε ένα επιμέρους 10-0 σερί για το 15-8 στο 7’. Με διαδοχικά καλάθια του Μακνίς, οι Θεσσαλονικείς μάζεψαν τη διαφορά, όμως το τρίποντο του Μήτρου-Λογνκ προς το τέλος διαμόρφωσε το 20-14 της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη ανέβασε και άλλο την απόδοσή της, βγάζοντας ενέργεια και πάθος και στις δύο άκρες του παρκέ. Κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα, ο «δικέφαλος του βορρά» να μπλοκάρει επιθετικά, με το Περιστέρι  από την άλλη να βάζει το μακρινό σουτ στο παιχνίδι του και να εκτοξεύει τη διαφορά σε διψήφια τιμή. Με τρία τρίποντα του Χουγκάζ και ένα του Γουίλιαμς, οι τυπικά γηπεδούχοι «ξεκλείδωσαν» την αντίπαλη άμυνα, κλείνοντας το πρώτο ημίχρονο στο +15 για το 41-26.

Τα πολλά και μαζεμένα λάθη της ομάδας του Φώτη Τακιανού, αλλά και τα αρκετά χαμένα σουτ των «ασπρόμαυρων» στο μεγαλύτερο διάστημα της τρίτης περιόδου, επέτρεψαν στο Περιστέρι να πάει ακόμη και στο +20 (50-30 στο 27’). Στο τελευταίο τρίλεπτο του δεκαλέπτου, ο ΠΑΟΚ βρήκε δύο μαζεμένα τρίποντα από τον Τσιακμά, μειώνοντας έτσι τους 16 για το 53-37 της περιόδου.

Παρά τις όποιες προσπάθειες έκανε ο ΠΑΟΚ στην τέταρτη και τελευταία περίοδο για να ξαναμπεί στο ματς, το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει μέχρι τους 12 πόντους, με το Περιστέρι bwin να φτάνει εύκολα και χωρίς άγχος στο ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 64-49.

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 41-26, 53-37, 64-49

 

To Top