Νίκη-ανάσα για την Ντόρτμουντ, ρεκόρ για Σζαλάι

Μετά την επιτυχία επί της Ρεάλ Μαδρίτης για το Τσάμπιονς Λιγκ η Ντόρτμουντ πέτυχε την πρώτη, φετινή, εκτός έδρας νίκη στην Μπουντεσλίγκα, επικρατώντας της Φράιμπουργκ με 2-0.

Η πρωταθλήτρια Γερμανίας σημείωσε και τα δύο τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Σούμποτιτς (54΄) και Γκέτσε (83΄) να της χαρίζουν το πρώτο «διπλό» της χρονιάς στο γερμανικό πρωτάθλημα, που την κρατά στα υψηλά κλιμάκια της βαθμολογίας και την επαναφέρει στις εγχώριες επιτυχίες μετά την ήττα, με 1-2, από τη Σάλκε!

Η Βόλφσμπουργκ αντέδρασε εξαιρετικά, μετά την απομάκρυνση του Φέλιξ Μάγκατ, νικώντας, υπό την τεχνική καθοδήγηση του υπηρεσιακού Λόρενς Κόστνερ, με 4-1, τη Φορτούνα στο Ντίσελντορφ (τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες, μετά από αποβολή του Φινκ στο 78΄).

Στην «Τρόλι Αρένα» Γκρόιτερ Φιρτ και Βέρντερ Βρέμης έμειναν σε ισοπαλία 1-1, ενώ αγχώδη νίκη πήρε η Σάλκε στο Γκένζελκιρχεν, επικρατώντας με 1-0 της Νυρεμβέργης.

Ιστορικά ρεκόρ κατέρριψε στην «Κόφεϊς Αρίνα» ο επιθετικός Σζαλάι, σημειώνοντας και τα τρία τέρματα της Μάιντς στο 3-0 επί της Χόφενχαϊμ. Ο Άνταμ Σζαλάι έγινε ο πρώτος Ούγγρος παίκτης που σημειώνει χατ-τρικ στην Μπουντεσλίγκα και ο δεύτερος στην ιστορία του συλλόγου, μετά το αντίστοιχο επίτευγμα του Μοχάμεντ Ζιντάν το 2007.

Αυτό ήταν και το πρώτο χατ-τρικ παίκτη στο φετινό πρωτάθλημα, με τη σεζόν 1976/1977 να είναι η σεζόν με τα περισσότερα στην πρώτη κατηγορία της Γερμανίας (26).

Συνοπτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της ένατης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκας, για το απόγευμα του Σαββάτου (27/10):

Σάλκε – Νυρεμβέργη: 1-0 (77΄ Φαρφάν)
Φορτούνα Ντίσελντορφ – Βόλφσμπουργκ: 1-4 (71΄ Λανγκενέκε – 50΄, 64΄ πέναλτι Ντοστ, 53΄ Όλιτς, 78΄ Ντιέγκο)
Γκρόιτερ Φιρτ – Βέρντερ Βρέμης: 1-1 (44΄ Πέτερσεν – 8΄ Εντού)
Φράιμπουργκ – Ντόρτμουντ: 0-2 (54΄ Σούμποτιτς, 83΄ Γκέτσε)
Μάιντς – Χόφενχαϊμ: 3-0 (21΄, 43΄, 64΄ Σζαλάι)

To Top