ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νίκη αποσυμπίεσης που αυξάνει την ανάγκη να γίνει καλύτερος ο Άρης

Ο Άρης έπαιξε στην κόψη του ξυραφιού κόντρα στον Ιωνικό. Έδειξε “βαρύς” και “θολωμένος” από την πίεση των δυο συνεχόμενων ηττών από Βόλο και ΑΕΚ και λίγο έλειψε να περάσει μια ακόμη εφιαλτική βραδιά.

Τελικά, με ανατροπή πήρε μια νίκη αποσυμπίεσης, κερδίζοντας χρόνο ηρεμίας, αλλά σε κάθε περίπτωση η νίκη αυτή αυξάνει την ανάγκη να γίνει καλύτερος ο Άρης…

Γιατί και χθες, παρά το “τρίποντο”, η κιτρινόμαυρη ομάδα απέναντι στον τελευταίο της βαθμολογίας και κατά τεκμήριο πιο αδύναμο Ιωνικό έβγαλε νευρικότητα, αδυναμίες, έκανε λάθη.

Ο Άλαν Πάρντιου έκανε σημαντικές αλλαγές στην ενδεκάδα. Ξεκίνησε, όπως αναμενόταν με τους Ενκουλού και Οντουμπάτζιο στην άμυνα, έριξε στην μάχη τον Ετέμπο στον χώρο του κέντρου, ενώ άφησε στον πάγκο τον Μάνου Γκαρθία, Γκρέι και τον Ιτούρμπε, επιλέγοντας τους Πάλμα, Ζερβίνιο, Καμάτσο.

Μέχρι το 60′ ο Άρης είχε λίγα πράγματα να δείξει, έχοντας εμφανώς ψυχολογικά… βαρίδια στα πόδια του. Η είσοδος του Γκαρσία, αντί του Νταμπό, ο οποίος αποτέλεσε για μια ακόμη φορά έναν αδύναμο κρίκο, έδειξε να αλλάζει τα δεδομένα.

Ο Άρης μέσα σε 15 λεπτά κατάφερε να αλλάξει τα πάντα και να πάρει την νίκη αναγκάζοντας τον Πάρντιου να παραδεχθεί ότι: “Ήταν μία μεγάλη αποφόρτιση. Υπάρχει μεγάλη πίεση από τον κόσμο και το ίδιο το κλαμπ, λόγω του μεγέθους του, είναι ένας μεγάλος σύλλογος. Μετά τον τρόπο. που χάσαμε με την ΑΕΚ, τα πράγματα ήταν δύσκολα. Έπρεπε να διαλέξω μία πιο… ασφαλή ενδεκάδα, αλλά μπήκαμε αγχωμένοι στο παιχνίδι. Ευτυχώς στο δεύτερο μέρος πιέσαμε λίγο παραπάνω, αλλάξαμε την τακτική μας και πετύχαμε δύο γκολ. Είναι τα πιο σημαντικά γκολ κατά τη διάρκεια της παρουσίας μου στην ομάδα”.

Πέρα από τη νίκη που δίνει ηρεμία και χρόνο, είναι ξεκάθαρο ότι ο Άρης καλείται να βρει τα πατήματα του για να γίνει καλύτερος και να παρουσιαστεί έτοιμος στη συνέχεια, αρχής γενομένης του αγώνα απέναντι στον Παναθηναϊκό. Μέσα στην Λεωφόρο, οι κιτρινόμαυροι θα κριθούν σε ένα δύσκολο τεστ για το πόσο τελικά ψηλά μπορούν να πάνε αυτή τη σεζόν…

To Top