ΜΠΑΣΚΕΤ

Νίκη από καρμπόν για τον Άρη – Οι στατιστικές πρωτιές των κιτρινόμαυρων κόντρα στην ΑΕΚ

Το αποτέλεσμα του κυριακάτικου ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής ήταν σχεδόν βγαλμένο από καρμπόν, από το αντίστοιχο περσινό. Ο Άρης νίκησε με 75-64 ενώ στο ματς της 15ης αγωνιστικής του περσινού Πρωταθλήματος είχε επικρατήσει με 74-64.

Ακόμη σε ομαδικό επίπεδο, όπως καταγράφει το σάιτ του ΕΣΑΚΕ:

*Ο Άρης Midea έφτασε τις τρεις συνεχόμενες νίκες Πρωταθλήματος και ισοφάρισε το περσινό, μεγαλύτερο σερί του αφού στη διάρκεια της περασμένης σεζόν είχε μετρήσει νίκες στα ματς της 7ης (με Καρδίτσα εντός), 8ης (με Λαύριο εντός) και της 9ης αγωνιστικής (με Ιωνικό εκτός).

*Οι «κιτρινόμαυροι» με αυτήν τη νίκη τους έφτασαν στο 3-1 και πραγματοποιούν την καλύτερη εκκίνηση τους από την περίοδο 2015-16. Τότε είχαν κάνει επίσης το 3/4 και μάλιστα με την ίδια σειρά αποτελεσμάτων. Είχαν χάσει στην πρεμιέρα από τον Παναθηναϊκό εντός έδρας για να νικήσουν στη συνέχεια κατά σειρά τον Αρκαδικό εκτός, τον ΠΑΟΚ mateco εντός και το Λαύριο Megabolt εκτός έδρας.

*Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη έκανε για ένα ακόμη παιχνίδι εξαιρετική δουλειά στην άμυνα, σημειώνοντας μάλιστα την καλύτερη επίδοση της στο φετινό Πρωτάθλημα αφού δέχτηκε 64 πόντους, μετά τους 69 από την Καρδίτσα Ιαπωνική και τους 72 από τον Ολυμπιακό.

Με τους 77 που δέχτηκε από τον Απόλλωνα Carna στην Πάτρα, ο μέσος όρος του είναι κάτω από τους 70. Δέχεται 69 ανά αγώνα και παρότι βέβαια βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο της σεζόν, αυτή είναι μία επίδοση που ανάλογη της δεν σημείωσε στην τελευταία εξαετία. Η τελευταία σεζόν στην οποία ο Άρης Midea τελείωσε μία κανονική περίοδο με παθητικό μικρότερο των 70 πόντων, ήταν το 2015-16 όταν σημείωσε και την καλύτερη αμυντική επίδοση της ιστορίας του, δεχόμενος 67,73 πόντους κατά μέσο όρο.

*Παράλληλα η ομάδα της Θεσσαλονίκης σημείωσε τις καλύτερες επιδόσεις της, για τα δεδομένα των τεσσάρων αγωνιστικών, στα αμυντικά ριμπάουντ (34), στα συνολικά ριμπάουντ (43), στα λάθη (9) και στα κοψίματα (4).

*Ο Άρης Midea είχε 14 ασίστ σε αυτό το παιχνίδι, ισοφαρίζοντας την καλύτερη φετινή επίδοση του αφού τόσες είχε και κόντρα στον Ολυμπιακό. Με αυτές έγινε η τέταρτη ομάδα στην ιστορία της Stoiximan Basket League, μετά από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ mateco, που έφτασε και ξεπέρασε τις 12.000.

*Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη σημείωσε τη μεγαλύτερη επίδοση εύστοχων βολών της σεζόν, παίρνοντας 27 πόντους από τη γραμμή του φάουλ έναντι των 25 που είχε μία εβδομάδα νωρίτερα ο ΠΑΟΚ mateco στο ματς με το Περιστέρι bwin.

*Παράλληλα έκανε εξαιρετική δουλειά στα αμυντικά ριμπάουντ, σημειώνοντας μάλιστα τη μεγαλύτερη φετινή επίδοση με 34.

*Ρεκόρ περιόδου είναι και τα εννιά λάθη που καταγράφηκαν στη στατιστική του Άρη Midea που ήταν και η πέμπτη συνολικά, μονοψήφια επίδοση του φετινού Πρωταθλήματος.

*Στον αντίποδα, ο Άρης Midea έφτασε στη νίκη παρότι ισοφάρισε τις μικρότερες επιδόσεις του τόσο στα εύστοχα δίποντα (15 είχε και στο ματς με την Καρδίτσα Ιαπωνική), όσο και στα εύστοχα τρίποντα (6 είχε και κόντρα στον Απόλλωνα Carna). Παράλληλα σημείωσε τις χαμηλότερες επιδόσεις του στο φετινό Πρωτάθλημα με το 45,45% στα δίποντα και το 23,07% στα τρίποντα.

To Top