ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Νίκη για να αφιερωθεί στην μνήμη του Τόσκο, συμπληρώνεται ένας χρόνος από την δολοφονία του…

Ιδιαίτερο το σημερινό ματς, καθώς αύριο 5 Ιανουαρίου, συμπληρώνεται ένας χρόνος από την δολοφονία του Τόσκο Μποζατζίσκι. 

Ο Βούλγαρος φίλαθλος του Άρη, την επομένη της νίκης των “κιτρινόμαυρων” επί του ΠΑΟΚ με 4-2, δολοφονήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε ενέδρα οπαδών του ΠΑΟΚ, όπως είχε ανακοινώσει εξ΄αρχής η αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης στην έκθεσή της!

Ο Άρης αντιμετωπίζει σήμερα την Λαμία και θέλει τη νίκη, ώστε να την αφιερώσει στη μνήμη του αδικοχαμένου οπαδού από την γειτονική Βουλγαρία.

Διαβάστε στην παρακάτω συνέντευξη τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του Τόσκο:

Ο Κωνσταντίνος Παρηγόρης, δικηγόρος της οικογένειας του αδικοχαμένου Τόσκο Μποζαντζίνσκι, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη με αφορμή το αίτημα της ΠΑΕ Άρης για ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Βούλγαρου, προχώρησε σε σημαντικές τοποθετήσεις, αναφέροντας ότι προέκυψαν νέες καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες για την δολοφονία, οι οποίοι δεν μιλούσαν λόγω… φόβου!

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio:

Για το αν καθυστερεί η υπόθεση:

Μπορεί να φαίνεται ότι έχει καθυστερήσει η διαδικασία γιατί είναι ακόμη στην φάση της ανάκρισης. Αν κάνουμε όμως μια αναδρομή πίσω για να καταλήξουμε στην προφυλάκιση της οδηγού του αυτοκινήτου (στην αρχή είχε ισχυριστεί ότι έγινε άθελα της αυτή η ενέργεια αλλά δεν έπεισαν την ανάκριση.) κατανοούμε γιατί έχει περάσει τόσο χρόνος. Υπάρχει δρόμος ακόμη στην υπόθεση.

Για τις νέες μαρτυρίες που υπάρχουν:

Οι Βούλγαροι οπαδοί παρουσιάστηκαν στον ανακριτή και ζήτησαν πάλι να καταθέσουν οικειοθελώς. Όταν είχαν εξεταστεί αρχικά από την αστυνομία κάτω από τον φόβο και ένα καθεστώς πανικού δεν έδωσαν όλα τα στοιχεία που θα έπρεπε για την δολοφονία.

Για το ότι πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη:

Είναι για το καλό της δικαιοσύνης, είναι για την εύρεση της αλήθειας. Υπάρχει ακόμη χρόνος για όσους ήταν αυτόπτες μάρτυρες, μπορούν να επικοινωνήσουν για αυτό το συμβάν. Για τον θάνατο ενός φιλάθλου και τον θάνατο του φιλάθλου πνεύματος της Θεσσαλονίκης, Θέλω να πω επίσης ευχαριστώ σε εσάς, σε όλους τους δημοσιογράφους που κρατήσατε το θέμα ψηλά και βοηθήσατε σε αυτήν την υπόθεση. Ξεκίνησε με ένα τροχαίο, με κάτι που προσπάθησαν να περάσουν ως ατύχημα. Πλέον κάποια πράγματα έχουν αποκατασταθεί, κάποια πράγματα που δεν γινόταν να κρυφτούν.

Για το ότι αυτή η υπόθεση αναδεικνύει και ένα γενικότερο πρόβλημα:

Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός, είναι κουλτούρα, είναι τέχνη. Αν περάσει αυτό σε όσους βλέπουν τυφλά και οπαδικά τα πράγματα θα έχουμε μια καλύτερη κοινωνία. Ένα άνθρωπος από την Βουλγαρία ήθελε να δει ένα παιχνίδι στην Ελλάδα, είναι κρίμα. Δεν έχει να κάνει με το τι ομάδα είναι.

Για το αν υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί:

Εμείς ποτέ δεν πάψαμε να το λέμε αυτό. Θα δούμε το τι θα προκύψει στην πορεία.

Για την οικογένεια του Τόσκο:

Είναι ευγνώμονες στην Ελληνική δικαιοσύνη και την Ελληνική αστυνομία. Είχε αμφισβητηθεί πάρα πολύ η Ελληνική δημοκρατία. Είναι ευγνώμονες για την συμπαράσταση που είχαν από τον επίσημο Άρη, αλλά και από τον τρόπο που τους υποδεχθήκαμε ως Έλληνες.

 

To Top