Νίκη για τον Τσιτσιπά και πρόκριση στον τρίτο γύρο του Barcelona Open (video)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, σε ένα παιχνίδι το οποίο εξελίχθηκε σε σίριαλ, επικράτησε 2-1 σετ του Ίλια Ιβάσκα και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Barcelona Open.

Δίχως αμφιβολία ένας από τους πιο περιπετειώδης αγώνες του Στέφανου Τσιτσιπά ολοκληρώθηκε με νίκη για τον Έλληνα τενίστα. Ο Στεφ επικράτησε 2-1 σετ του Ιβάσκα και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Barcelona Open.

Μετά από πολλές αναβολές λόγω της βροχής οι δύο αθλητές μπήκαν στο κορτ ξανά το βράδυ της Πέμπτης για να ολοκληρώσουν τον αγώνα τους που άρχισε την Τετάρτη.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εκμεταλλευόμενος το 5-1 που είχε υπέρ του πριν από την διακοπή σέρβιρε και έκλεισε το πρώτο σετ με 6-1 δίχως προβλήματα.

Στο δεύτερο αμφότεροι κράτησαν εύκολα το σερβίς τους μέχρι και το 4-4. Σε εκείνο το σημείο ο Στέφανος Τσιτσιπάς πίεσε τον Ιβάσκα, δημιούργησε τέσσερα break points, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε κανένα με αποτέλεσμα το Νο44 της Παγκόσμιας κατάταξης να κρατήσει το σερβίς του.

Με τη σειρά του ο Ιβάσκα γέμισε το επόμενο service game του Τσιτσιπά και στο δεύτερο break point που δημιούργησε το εκμεταλλεύτηκα για κλείσει το σετ με 6-4.

Ο Τσιτσιπάς κυνήγησε το break από την αρχή του τρίτου σετ. Στο πρώτο service game του Ιβάσκα δεν τα κατάφερε, στο δεύτερο όμως έκανε το break και έπειτα κράτησε το σερβίς του για να προηγηθεί με 3-1.

Το Νο5 της Παγκόσμιας κατάταξης δεν σταμάτησε εκεί αφού λίγο αργότερα έκανε νέο break για να προηγηθεί με 5-2. Στη συνέχεια ο Στεφ το σερβίς του για να κλείσει το σετ και το ματς.

Τώρα θα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του στον τρίτο γύρο του τουρνουά.

 

To Top