ΜΠΑΣΚΕΤ

Νίκη οξυγόνο χωρίς Κέλι, αλλά με καλό Κάουαν

Με αρκετά αγωνιστικά προβλήματα λόγω απουσιών ο Άρης πέτυχε μια σημαντική νίκη από βαθμολογικής πλευράς κόντρα στον Ιωνικό.

Έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας οι κιτρινόμαυροι είδαν τον χάρο με τα μάτια τους αλλά ευτυχώς χάρις στα ψυχικά αποθέματα που είχαν οι παίκτες του στα τελευταία λεπτά το πάλεψαν και πήραν το ποθητό αποτέλεσμα . Ήταν η έκτη νίκη στο πρωτάθλημα .

Νίκη οξυγόνο θα την χαρακτήριζα αν και απέναντι δεν ήταν κανένας σπουδαίος αντίπαλος αλλά βαθμολογικά αυτό το παιχνίδι έπρεπε να κερδηθεί πάση θυσία γιατί ο Άρης μέχρι να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με την υπόθεση της τιμωρίας του η όχι χρειάζεται για έναν λόγο παραπάνω να βάλει στο σακούλι τους βαθμούς .

Βέβαια την επιτυχία αυτή την κάνει μεγαλύτερη το γεγονός ότι ο Άρης έπαιζε χωρίς τον καλύτερο παίκτη του τον Τζέιμς Κέλι (μέχρι τώρα είχε μέσο όρο 17 πόντους και 10,1 ριμπάουντ). Η υπόθεση του Αμερικανού ψηλού θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατόν γιατί ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια .Το ευτύχημα είναι ότι τώρα υπάρχει διακοπή λόγω φάιναλ φορ και το πρωτάθλημα ξαναρχίζει στις 5 Μαρτίου. Όμως ο Άρης δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι στους ψηλούς όταν εκεί υπάρχει μόνο ο Κώτας ένας παίκτης που δεν μπορεί να σε κερδίσει ένα παιχνίδι . Βέβαια αν χρειασθεί να αντικατασταθεί ο Κέλι υπάρχει το πρόβλημα με το ban του Μάρμπλ που πρέπει πρώτα να τακτοποιηθεί εκείνο για να μπορούν να πάρει άλλον ξένο παίκτη.

Τα ευχάριστα αυτού του παιχνιδιού ήταν η απόδοση των Κάουν ,Ουίλιαμς Τζούστον και το γεγονός ότι έστω και μετά από 14 αγώνες ο Έρικ Λόκετ σκόραρε σε σουτ τριών πόντων .

Ο Άντονι Κάουαν δεν είναι πλέι μέικερ αλλά αναγκαστικά παίζει στην θέση αυτή .Είναι ένας παίκτης η του ύψους η του βάθους .Ευτυχώς κόντρα στους Νικαιώτες ήταν του ύψους και επιθετικά με τους 25 πόντους προσφοράς αλλά και οργανωτικά (6 ασίστ)

Αφού πρώτα θα ήθελα να συγχαρώ τον Γιάννη Καστρίτη για την νίκη (έλειπαν και οι Πουλιανίτης, Σιδηροηλίας ) θα ήθελα να σταθώ στην δήλωση ότι δεν έχει παίκτες .

Όμως παρόλα αυτά συνέχισε τον παραγκωνισμό του Όμηρου Νετζήπογλου που έπαιξε μόλις οκτώ λεπτά αν και είχε μόλις ένα φάουλ. Το θετικό είναι ότι αυτή την φορά είχε στην αποστολή δυο νεαρούς ταλαντούχους παίκτες τον Νίκο Γεροκώστα και τον Φίλιππο Τσιαχτσίρα.

Ο δεύτερος είναι μόλις 16 ετών με ύψος 2.04μ και θεωρείται ο καλύτερος ψηλός στην ηλικία του στον Ελληνικό χώρο και είναι από τους παίκτες που θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα. Έπρεπε να είναι στην αποστολή και σε προηγούμενα παιχνίδια όπως αυτό με τον Ολυμπιακό όπου ο Άρης κατέβηκε με δεκάδα και σαυτήν ήταν ο Σχίζας που δεν μπορούσε να αγωνισθεί .

To Top