ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νίκη ουσίας (1-0) με Νταρίντα απέναντι στον ΟΦΗ και συνεχίζει…

Ο Άρης πήρε πολύτιμο τρίποντο απέναντι στον ΟΦΗ για την 14η αγωνιστική νικώντας τον με 1-0 στο Κλεάνθης Βικελίδης, χάρη σε γκολ που πέτυχε ο Νταρίντα στο 39ο λεπτό.

Σε ένα… χορταστικό παιχνίδι από άποψη καλών στιγμών, ο Άρης πήρε τη νίκη απέναντι στους Κρητικούς με 1-0, με τον Βλαντιμίρ Νταρίντα να πετυχαίνει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.

Οι κιτρινόμαυροι είχαν ευκαιρίες να πετύχουν και άλλα τέρματα, όμως το σουτ του Μορόν στο 24, σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στο δεύτερο μέρος οι προϋποθέσεις δεν μετουσιώθηκαν σε κάποιο γκολ.

ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΜΕ ΠΑΡΝΤΟ ΑΝΤΙ ΒΕΡΣΤΡΑΤΕ

Φανέλα βασικού στον Πάρντο για τον αγώνα κόντρα στον ΟΦΗ προτίμησε να δώσει ο Άκης Μάντζιος, κάνοντας την έκπληξη και αφήνοντας στον πάγκο τον Βερστράτε.
Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Κουέστα με την τετράδα στην άμυνα απ΄τα αριστερά προς τα δεξιά να αποτελείται από τους Μοντόγια, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Οντουμπάτζο.

Στα χαφ προτιμήθηκε η τριπλέτα των Πάρντο-Νταρίντα-Ζουλ, ενώ τις πτέρυγες κάλυψαν οι Σουλεϊμάνοφ και Μενέντεζ.

Τέλος, στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Μορόν.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ

Τα πρώτα 15 λεπτά κύλησαν χωρίς κάποια ευκαιρία για τις δύο ομάδες. Η διάθεση για ανοιχτό ποδόσφαιρο ήταν εμφανής, με τον Άρη να έχει δυο καλές στιγμές με τον Σουλεϊμάνοφ και τον Νταρίντα στο 12 και το 15 αντίστοιχα και τον ΟΦΗ να έχει μια υποψία φάσης στο 14ο λεπτό με τον Τοράλ.

ΔΟΚΑΡΙ Ο ΜΟΡΟΝ, ΓΚΟΛ Ο ΝΤΑΡΙΝΤΑ, ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ Ο ΟΝΤΟΥΜΠΑΤΖΙΟ

Με την συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου ο Άρης ανέβασε στροφές και έβαλε στο παιχνίδι και τον Οντουμπάτζιο ο οποίος είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους κιτρινόμαυρους στο 19ο λεπτό.

Ο Οντουμπάτζο έφυγε στην πλάτη της άμυνας, ο Μπάουμαν δεν υπολόγισε σωστά, ο ακραίος μπακ τον πέρασε αλλά ο Λαμπρόπουλος τον πρόλαβε πριν εκτελέσει σε κενή εστία.

Στο 24΄ο Άρης έχασε τη μεγαλύτερή του ευκαιρία, έχοντας δοκάρι με τον Μορόν. Ο Ισπανός, έκανε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα κατάληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπάουμαν.

Στο 39΄ οι κιτρινόμαυροι πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Νταρίντα! Ο Σουλειμάνοφ έκανε ωραία κάθετη πάσα, ο Νταρίντα βρέθηκε μέσα στην περιοχή, κέρδισε όλες τις κόντρες με τον Τσέχο να πλασάρει τον Μπάουμαν για το 1-0 του Άρη.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου ο Άρης είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του, όμως ο Μπάουμαν έβγαλε με δυσκολία το σουτ στην κίνηση του Οντουμπάτζιο.

ΠΟΛΛΕΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε για τον Άρη όπως και το πρώτο. Με τους κιτρινόμαυρους να χάνουν σωρεία ευκαιριών. Πολλές φάσεις που υπο προϋποθέσεις θα μπορούσαν να δώσουν κι αλλα γκολ για την ομάδα του Άκη Μάτζιου.

Στο 48 ο Νταρίντα έπιασε πολύ δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Μπάουμαν να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ.

Στο 57′ νέα μεγάλη φάση για τον Άρη, με τον Σουλεϊμάνοφ να κάνει δύο σουτ, το πρώτο απομακρύνθηκε, ο Ρώσος επιχείρησε και δεύτερο σουτ, με την μπάλα να καταλήγει μόλις άουτ.

Στο 60 και το 67 ήταν σειρά του Μορόν να χάσει δύο καλές ευκαιρίες, όμως στην τελική προσπάθεια τα σουτ του ήταν αδύναμα και δεν δημιούργησαν προβλήματα στην άμυνα του ΟΦΗ.

 

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Koυέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Νταρίντα, Πάρντο (Βερστράτ 62′), Ζουλ (Σαβέριο 82′), Μενέντες (Κάρλσον 83′), Σουλεϊμάνοφ (Τζούρασεκ 82′), Μορόν (Σαμόρα 89′).

OΦΗ (Μελ): Μπάουμαν, Λάρσον, Βούρος, Λαμπρόπουλος, Θοράρινσον, Γκαγιέγκος (Γκλάζερ 79′), Τοράλ (Ριέρα 74′), Νέϊρα (Λουίζ Φελίπε 65′), Μοσκέρα (Μπάκιτς 65′), Αμπάντα, Ντίκο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ανδρέας Γκάμαρης

ΒΟΗΘΟΙ: Δημήτρης Σαμοΐλης, Ηλίας Κωνσταντίνου

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βάτσιος Αριστείδης

VAR: Πολυχρόνης Φώτιος, AVAR: Ιορδάνης Απτόσογλου

 

To Top