ΑΠΟΨΕΙΣ

Νίκη που τον βάζει στην τροχιά της πεντάδας και αυξάνει τις απαιτήσεις για τον Άρη!

Καλή νίκη για τον ΑΡΗ αυτή με τον Ο.Φ.Η. μιας και τον εδραιώνει πλέον στην πεντάδα του πρωταθλήματος. Όμως το πιο σημαντικό αρχικά του παιχνιδιού ήταν η απουσία του κόσμου από το γήπεδο. Ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο είναι ένα άλλο σπορ.

Δυστυχώς η εκμετάλλευση των κερκίδων του ποδοσφαίρου από ταραχοποιούς που θεωρούν ότι μπορούν να εφαρμόσουν τα πιστεύω τους και τις ιδέες τους εις βάρος όλων των υπολοίπων που απλώς θέλουν να υποστηρίξουν την ομάδα τους στο γήπεδο, είναι η πρωταρχική αιτία για όσα θα ζήσουμε τους επόμενους δύο μήνες. Το κλείσιμο των γηπέδων είναι ένα εντελώς άδικο και κακό μέτρο. Όταν όμως υπάρχουν ομάδες που στις τάξεις τους υπάρχουν δολοφόνοι και εν δυνάμει δολοφόνοι μάλλον το κλείσιμο των γηπέδων είναι χάδι γι’ αυτούς.

Η δολοφονία του Άλκη δεν έκλεισε κανένα γήπεδο και δεν τιμώρησε καμία ομάδα. Γιατί; Μήπως το κράτος πρέπει να πάρει πολύ σκληρές αποφάσεις μπας και σώσει κάτι; Οι οπαδοί που δολοφονούν κινούνται με γνώμονα την ομάδα τους και τους καθοδηγητές τους. Ας πετάξει έξω το κράτος από τον αθλητισμό τις ομάδες που δημιουργούν αποδεδειγμένα τα προβλήματα και μετά συζητάμε για τα υπόλοιπα.

Το παιχνίδι είχε κάποια καλά και ταυτόχρονα κακά ζητήματα για την ομάδα. Για ακόμα ένα παιχνίδι η μεσοαμυντική λειτουργία ήταν η πρέπουσα αλλά η επιθετική στερούνταν αποτελεσματικότητας. Ο Ο.Φ.Η. μπήκε στο ματς για να κερδίσει. Η διάταξη του ήταν πιεστική και άκρως επιθετική. Ο νέος προπονητής θεώρησε ότι το υλικό του μπορούσε να ανταπεξέλθει στις συνθήκες του αγώνα. Οι αντίπαλοι παίκτες  βρήκαν κίνητρο για να αποδείξουν ότι αξίζουν να ανήκουν στο ρόστερ της ομάδας τους. Είχαν γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, προσπάθησαν να ανοίξουν την άμυνα από τα πλάγια , επεδίωξαν τα κλεψίματα κοντά στην περιοχή, ήταν αναποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια.

Ο ΑΡΗΣ απέναντι σ’ αυτόν τον αντίπαλο έδειξε να αιφνιδιάζεται στην αρχή του παιχνιδιού, όσο όμως περνούσε η ώρα έβρισκε σιγά σιγά τα πατήματά του και έκοβε τις προσπάθειες των αντιπάλων. Η τοποθέτηση πολλών παικτών στο κέντρο , από τον Ο.Φ.Η., έκανε δύσκολη την ανάπτυξη του ΑΡΗ , του έδωσε όμως τη δυνατότητα να βρίσκει ελεύθερο γήπεδο για γρήγορες επιθέσεις. Έκανε αρκετές χωρίς να καταφέρει να σκοράρει πέρα από μία φορά. Προβληματίζει αυτή δυστοκία γιατί όταν κάνεις διψήφιο αριθμό τελικών προσπαθειών , επιβάλλεται να πετύχεις περισσότερα γκολ και να νικάς εύκολα. Ο αντίπαλος όσο κι αν πίεζε δεν είχε καμιά αξιομνημόνευτη ευκαιρία. Πολύ φλύαρος , με ελλείψεις σε θέσεις που μπορούσαν να αλλάξουν ένα ματς.

Ήταν παιχνίδι must win για λόγους καθαρά βαθμολογικούς. Να ξεκαθαρίζει δηλαδή η πεντάδα του πρωταθλήματος. Ο ΑΡΗΣ έχει το επόμενο ματς στο Χαριλάου με την Λαμία, κάτι που τον φέρνει σε θέση φαβορί με μία ακόμα νίκη και χτισίματος διαφοράς από τους υπόλοιπους αντιπάλους του. Το βλέμμα θα στραφεί προς τις επάνω θέσεις όταν τελειώσει και το επόμενο παιχνίδι νικηφόρα.

Οι παίκτες του ΑΡΗ έπαιξαν ένα δύσκολο παιχνίδι , από άποψη ρυθμού και πίεσης, το κέρδισαν και ανέβασαν το επίπεδο συνοχής τους. Από τους πιο ουσιαστικούς σε προσφορά ήταν ο Νταρίντα. Έπαιξε το ενενηντάλεπτο , σκόραρε, άλλαξε θέση μέσα στον αγώνα, βρέθηκε σε ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν , γενικά ήταν θετικός. Το ακολούθησε ο κινητικός Σουλεϊμάνοφ , χωρίς να μπορέσει να σκοράρει δυστυχώς και το Οντουμπάτζιο, ο οποίος εξελίσσεται σε αξιόπιστη λύση στη θέση του ακραίου αμυντικού.

Μοναδική παραφωνία ο Μορόν που φάνηκε να είναι εκτός φόρμας στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Πήρε κακές αποφάσεις εκτέλεσης, έχασε πολλές μονομαχίες, κινήθηκε λιγότερο στο χώρο από άλλους αγώνες , έδειξε ότι θα χρειαστεί ξεκούραση για να επανέλθει. Οι μέρες που έρχονται χωρίς πρωτάθλημα , σίγουρα θα βοηθήσουν.

Ο επόμενος αγώνας έρχεται γρήγορα οπότε το παιχνίδι με τον Ο.Φ.Η. θα ξεχαστεί αμέσως. Οι πόντοι ήρθαν, η ομάδα προχωράει και προετοιμάζεται για τον δεύτερο γύρο, οι παίκτες δείχνουν τι μπορούν να προσφέρουν και αξιολογούνται ανάλογα. Το ερωτηματικό είναι η ενίσχυση και αν υπάρξει. Είναι απαραίτητοι παίκτες καλύτερης ποιότητας από τους υπάρχοντες, είναι φανερό, αλλά οι υπεύθυνοι δεν ξέρουμε πόσο έτοιμοι είναι, μετά το κλείσιμο των γηπέδων, να μπούνε στην διαδικασία πληρωμής μεταγραφών σε τέτοια περίοδο.

Από την άλλη το βασικό ματς που θα κρίνει πολλά είναι αυτό του κυπέλλου. Με μία πρόκριση εις βάρος της Α.Ε.Κ. θα κάνει αναγκαία την ενίσχυση χωρίς αστερίσκους. Πάμε παρακάτω και βλέπουμε.

To Top