ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νίκη πριν την Γκόμελ με σκόρερ… Σερβιλάκη και Χαΐροβιτς για τον Άρη (2-0) κόντρα στον Ιωνικό

Ο Άρης νίκησε στο τελευταίο του φιλικό πριν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια με την Γκόμελ για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Η ομάδα του Χερμάν Μπούργος επικράτησε με 2-0 του Ιωνικό χάρη στα τέρματα των Σερβιλάκη (60′ αυτ.) και Χαΐροβιτς (70′).

Το πρώτο ημίωρο ήταν πολύ φτωχό σε συγκινήσεις, με τον Ιωνικό να στέκεται καλύτερα και τον Άρη να ανεβάζει στροφές μετά το 35′ και να πλησιάζει στο γκολ με τον Πάλμα στο φινάλε του πρώτου μέρους. Οι κίτρινοι έκλεισαν το 45λεπτο με 6 τελικές εκ των οποίων οι 4 του Πάλμα (2 τελικές εντός εστίας) ενώ οι Νικαιώτες είχαν 2 τελικές (εντός εστίας). Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης ήταν σαφώς ανώτερος. Το αυτογκόλ του Σερβιλάκη στο 60′ έκανε τα πράγματα πιο εύκολα, ενώ δέκα λεπτά μετά ο Χαΐροβιτς με ωραία κεφαλιά “κλείδωσε” τη νίκη.

Με 4-4-2 ο Άρης, με 3-5-2 ο Ιωνικός

Ο Άρης προερχόταν από φιλική νίκη επί του Ολυμπιακού με 2-1 την περασμένη Δευτέρα στο ίδιο γηπεδο, με το ματς με τους Νικαιώτες να είναι το τελευταίο παιχνίδι του πριν το πρώτο ματς με την Γκόμελ για τον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League την ερχόμενη Πέμπτη (21/7).

Ο Χερμάν Μπούργος παρέταξε την ομάδα του με σχηματισμό 1-4-4-2, δείχνοντας ίσως και το σχήμα απέναντι στους Λευκορώσους. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κουέστα, έχοντας μπροστά του από δεξιά προς αριστερά τους Οντουμπάγιο, Χρυσόπουλο, Φαμπιάνο και Μαζικού. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Ντιόπ με τον Νταμπό. Καμάτσο και Ματέο Γκαρσία πιο μπροστά με τους Λούις Πάλμα και Αντρέ Γκρέι στην επίθεση.

Από την άλλη πλευρά ο Δημήτρης Σπανός επέλεξε σχηματισμό 1-3-5-2 με τους Χουτεσιώτη, Μύγα, Τσιριγώτη, Αντούνες, Σερβιλάκη, Βαλεριάνο, Πογοσιάν, Μασά, Κοκκίνης, Ν. Ιωαννίδη, Μάντζη.

Το 20λεπτο των Νικαιωτών

Τα πρώτα 20 λεπτά κύλησαν υπέρ του Ιωνικού. Οι Νικαιώτες έδειξαν αρκετά ανταγωνιστικοί και δεν κλείστηκαν στην περιοχή τους αλλά προσπάθησαν να απειλήσουν και το έκαναν δύο φορές. Η πρώτη φάση ήρθε στο 2ο λεπτό. Σουτ από δύσκολη γωνία και χωρίς ισορροπία από τον Μάντζη, μπλόκαρε ο Κουέστα. Η επόμενη φάση για τον Ιωνικό ήρθε στο 13′ με το σουτ του Μάντζη να βρίσκει τον Κουέστα σε ετοιμότητα.

“Ξύπνησε” ο Άρης από το 22′ και μετά

Έπρεπε να περάσουν τα λεγόμενα πρώτα 20 λεπτά για να δούμε τον Άρη στο γήπεδο. Η πρώτη καλή στιγμή για το “συγκρότημα” του Χερμάν Μπούργος σημειώθηκε στο 22′, με τον Γκρέι να δέχεται πάσα από τον Ντιόπ και να γυρίζει για τον Ματέο Γκαρσία αλλά τη μπάλα να περνάει κάτω από τα πόδια του και να χάνεται η ευκαιρία για τους κίτρινους. Ωστόσο η ουσιαστικά πρώτη τελική προσπάθεια του Άρη ήρθε στο 39′, με τον Πάλμα να επιχειρεί δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και τον Χουτεσιώτη να μπλοκάρει με ευκολία.

Δοκάρι και… έξω!

Στο 45′ έγιναν οι φάσεις του αγώνα. Δύο πολύ καλές ευκαιρίες για τον Άρη με Πάλμα μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό. Αρχικά εκτέλεσε φάουλ από πλάγια θέση και η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι ενώ στην εξέλιξη της φάσης έκανε δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, με τη μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Με τρεις αλλαγές ξεκίνησε στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης, με τους Τανούλη και Μπράμπετς να αντικαθιστούν τους Χρυσόπουλο και Φαμπιάνο στο κέντρο της άμυνας και τον Σιαμπάνη να κάθεται κάτω από τα γκολπόστ αντί του Κουέστα. Την πρώτη του αλλαγή έκανε και ο Ιωνικός στο 59′, με τον Μασά να αντικαθιστά το Ιωαννίδη.

Ο Άρης δεν μπόρεσε, το έκανε ο Σερβιλάκης

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνας ο Άρης βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με έναν περίεργο τρόπο. Μετά από απόκρουση του Χουτεσιώτη σε σουτ του Πάλμα, ο Μαζικού έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Σερβιλάκης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας αυτογκόλ. Με τον ίδιο αλλά και τους συμπαίκτες του να μην το πιστεύουν. Έξι λεπτά αργότερα ο Χερμάν Μπούργος προχώρησε σε μαζεμένες αλλαγές, οκτώ τον αριθμό για να φέρει φρεσκάδα και ενέργεια στους κίτρινους. Ντουκουρέ, Εμπακατά, Σγούρο, Χαϊροβιτς, Χατζηιωάννου, Πίρσμαν και Μαντσίνι, Παναγίδης εντός συν τους Σιαμπάνη, Μπράμπετς και Τανούλη να παραμένουν. Η διάταξη έμεινε ίδια (1-4-4-2) και πλέον το επιθετικό δίδυμο ήταν οι νεαροί Παναγίδης – Χατζηιωάννου, με τους Χαΐροβιτς αριστερά και Μαντσίνι δεξιά, Ντουκουρέ και Σγούρο στα χαφ και τους Πίρσμαν και Εμπακατά στα πλάγια μπακ.

Εμπακατά σερβίρει, Χαΐροβιτς σκοράρει και 2-0

Στο 70′ δύο από τις αλλαγές του Μπούργος έκαναν κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία τους στο ματς. Ο Εμπακατά έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και ο Χαΐροβιτς έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Χουτεσιώτη με “συστημένη” κεφαλιά. Ο Άρης ήταν σαφώς καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ιωνικός έριξε ρυθμούς σε σχέση με το πρώτο μέρος. Κάτι που φάνταζε λογικό, καθώς ήταν μόλις το πρώτο του φιλικό, ενώ κατέβηκε στο ματς με μόλις τέσσερις παίκτες στον πάγκο (οι δύο τερματοφύλακες). Ο Μπούργος προχώρησε σε μία ακόμα αλλαγή με τον Καρακασίδη να παίρνει τη θέση του Σιαμπάνη στο 82′ και τον Σπανό να βάζει τον Οφόσου στη θέση του Ιωαννίδη.

Κεφαλιά Πίρσμαν, την έβγαλε ο Περλέσι

Η τελευταία φάση του αγώνα ανήκε στον Άρη. Στο 85′ την κοντινή κεφαλιά του Πίρσμαν την έδιωξε ο Περλέσι. Στα υπόλοιπα λεπτά δεν άλλαξε κάτι με τον Άρη να ανεβάζει στροφές στο δεύτερο ημίχρονο και η διαφορά ποιότητας έκανε την εμφάνισή της. Οι κίτρινοι κράτησαν το υπέρ τους 2-0 και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στα δύο παιχνίδια με την Γκόμελ, εκεί όπου η πρόκριση είναι μονόδρομος. Ο Ιωνικός πάλεψε για ένα ημίχρονο, δείχνοντας ότι είναι ομάδα του προπονητή της (Δημήτρη Σπανού).

Άρης (Μπούργος): Κουέστα (Σιαμπάνης 46′, Kαρακασίδης 82′), Οντουμπάτζο (Εμπακατά 66′), Φαμπιάνο (Μπράμπετς 46′), Χρυσόπουλος (Τανούλης 46′), Μαζικού (Πέερσμαν 66′), Ντιόπ (Σγούρος 66′), Νταμπό (Ντουκουρέ 66′), Γκαρσία (Μαντσίνι 66′), Καμάτσο (Χαΐροβιτς 66′), Πάλμα (Χατζηϊωάννου 66′), Γκρέι (Παναγίδης 66′).

Ιωνικός (Σπανός): Χουτεσιώτης (Περλέσι 71′), Τσιριγώτης, Αντούνες, Βαλεριάνος, Μύγας, Σερβιλάκης, Πογκοσιάν, Κοκκίνης, Μασάς (Ιωαννίδης 58′), Ιωαννίδης (Οφόσου 79′), Μάντζης.

To Top