Νίκη στην Ξάνθη του Πανιωνίου, “τρίποντο” του Ολυμπιακού με Ατρόμητο

Σπουδαία νίκη πήρε ο Πανιώνιος, καθώς επικράτησε 2-1 στην Ξάνθη της τοπικής ομάδας και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα για την συνέχεια του πρωταθλήματος. 

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας της ομάδας του Νίκι Παπαβασιλείου, που πλέον έφτασε τους δύο βαθμούς στο πρωτάθλημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι “κυανέρυθροι” αγωνίστηκαν χωρίς τον τραυματία Μαξίμοβιτς, τον τιμωρημένο Μιλόγεβιτς αλλά και τον Μανιάτη που είναι με το ένα πόδι… εκτός Νέας Σμύρνης. Η Ξάνθη μπήκε δυνατά στον αγώνα, έχασε αρκετά καλές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ, αλλά οι επιθετικοί της ήταν άστοχοι στην τελική τους προσπάθεια. Στο 32΄ μάλιστα ζήτησαν πέναλτι όταν ο Στάρτζεον ανατράπηκε από το μαρκάρισμα του Σταυρόπουλου, ωστόσο ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί κανονικά ο αγώνας.

Ο Πανιώνιος μπήκε δυνατά στην επανάληψη και προηγήθηκε κόντρα στην ροή του αγώνα  όταν στο 53΄ σε μια υποδειγματική αντεπίθεση, ο Μασούρας θα βρει τον Αραμπούλι και αυτός θα ανοίξει το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Η απάντηση της Ξάνθης ήταν άμεση, καθώς δύο λεπτά αργότερα ισοφάρισε με την κεφαλιά του Λισγάρα (από εκτέλεση κόρνερ του Τζουρίσκοβιτς).

Η εικόνα του αγώνα στην συνέχεια δεν άλλαξε. Ο Πανιώνιος προσπαθεί με αντεπιθέσεις να διασπάσει την άμυνα των γηπεδούχων και στο 67΄ κάνει το 1-2 με σκόρερ και πάλι τον Αραμπούλι που εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Καμαρά. Όσο κι αν πίεσε η Ξάνθη για την ισοφάριση ήταν φλύαρη χωρίς να κάνει την μεγάλη φάση στα καρά του Μάλερμπ. Δευτερόλεπτα πριν την λήξη ου αγώνα, αποβλήθηκε ο Στράτζεον με δεύτερη κίτρινη κάρτα για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Οικονομίδη.

Διαιτητής: Γκορτζίλας (Μακεδονίας)

ΞΑΝΘΗ (Ραμίρεθ): Άμπαντ – Φασίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Σόσα – Κοβάτσεβιτς (63’ Ντε Λούκας), Μουλέν (75’ Τερκί) – Ντουρίτσκοβιτς, Εντουάρντο, Στάρτζεον – Ρενέλα (54’ Ντε Αμορίμ)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Παπαβασιλείου): Μαλέρμπ – Παπαγεωργίου, Ευαγγέλου, Σταυρόπουλος, Λυμπεράκης (90’+2’ Σαραμαντάς) – Κόρμπος, Οικονομίδης – Μασούρας (61’ Καμαρά), Παπανικολάου, Άρσε (81’ Τσιλούλης) – Αραμπούλι.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 του Ατρόμητου, με τους Ποντένσε (60′) και Σουντανί (62′) να βρίσκουν δίχτυα. 

Η έλλειψη ενέργειας ήταν φανερή έπειτα από το παιχνίδι στο Μόναχο, ωστόσο οι “ερυθρολευκοι” είχαν την ποιότητα και την προσωπικότητα να αποφύγουν τα καρδιοχτύπια.  Ήταν υπόθεση δύο λεπτών να σκοράρει ο Ολυμπιακός τα δύο γκολ που του χάρισαν τους δύο βαθμούς:

– στο 60’ με τον Ποτένσε, που εκτέλεσε υποδειγματικά έξω από την περιοχή έπειτα από πάσα του Μπουχαλάκη.

– στο 62’ με τον Σουντανί, που ολοκλήρωσε με μία «βελούδινη» επαφή με τη μπάλα, την όμορφη ομαδική προσπάθεια που έχτισε η ομάδα του από την αριστερή πλευρά.

Λίγα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έχασαν τον Αβραάμ Παπαδόπουλο με δεύτερη κίτρινη κάρτα, όμως ακόμα και μετά απ’ αυτή την εξέλιξη, ο Ατρόμητος ήταν ανέφικτο να δημιουργήσει πραγματική απειλή.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (4-2-3-1): Σα – Ομάρ, Αβραάμ, Σεμέδο, Τσιμίκας – Μπουχαλάκης, Γκιγέρμε – Ποντένσε, Σουντανί (81′ Γκερέρο), Μασούρας (56’ Λοβέρα) – Ελ Αραμπί (70’ Μεριά)

Ατρόμητος (4-3-3): Μέγερι – Γκάλο, Ρισβάνης, Γούτας, Κατράνης – Γαρουφαλιάς, Χαρίσης, Νταβιώτης (70’ Νάτσος) – Γιακουμάκης, Μανούσος (82′ Ρόσα), Ταλόχα (76′ Ενσικουλού)

 

 

To Top