Νίκη στο Κάουνας για να μείνει “ζωντανός”

Ο Άρης δεν έχει κερδίσει ποτέ στη Λιθουανία, στις προηγούμενες αναμετρήσεις του με τη Ζαλγκίρις, τη Λιέτουβος Ρίτας και τη Σιαουλιάι. Οφείλει να το κάνει σήμερα (19.00) με τη Ρουντούπις, για να καλύψει την ήττα στη πρεμιέρα του Γιούροκαπ και να κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Έτσι όπως ήρθαν τα αποτελέσματα στη πρεμιέρα, αν ο Άρης δεν κερδίσει σήμερα θα πρέπει να καλύψει πολύ μεγάλο χαμένο έδαφος. Η Ρουντούπις θα έχει δύο νίκες, ο Άρης καμία και θα πρέπει ουσιαστικά να βρει τουλάχιστον τρεις νίκες στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια. Υπό αυτή την έννοια αντιλαμβάνονται όλοι στον Άρη την κρισιμότητα του αγώνα απέναντι σε μια ομάδα που δεν έχει ξένους, αλλά έχει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Στο πρωτάθλημα Λιθουανίας έχει ρεκόρ 5-2, στη Βαλτική Λίγκα έχει ρεκόρ 5-1 και στο Γιούροκαπ 1-0, συνολικά οι Λιθουανοί έχουν 11-3 από την αρχή της χρονιάς. Δεν είναι κακή ομάδα, κάθε άλλο… Είναι ομάδα που έχει ταλέντα της λιθουανικής σχολής, ονόματα που θα μάθει σε 2-3 χρόνια η Ευρώπη, όπως ο Ποβίλας Μπουτκεβίτσιους, ο Γκεντιμίνας Ορελίκ ή ο Σίμας Μπουτερλεβίτσιους. Εμπειρία στην ομάδα προσφέρει ο Νταϊνιους Σαλένγκα, χρόνια βασικό στέλεχος της Ζαλγκίρις.

Οι κίτρινοι πρέπει να κόψουν τον ρυθμό των Λιθουανών και αυτό θα πρέπει να το κάνει κυρίως ο Ντομινίκ Τζέιμς, αλλά για να το πετύχει θα πρέπει να πάει κόντρα στη… φύση του. Από εκεί θα ξεκινήσουν όλα για τους κίτρινους, που χρειάζονται πάση θυσία το πρώτο “διπλό” επί λιθουανικού εδάφους και τη πρώτη του φετινή ευρωπαϊκή νίκη.

To Top