Νίκη στο χώμα μετά από τρία χρόνια για τον Κύργιο!

Ο Νικ Κύργιος κατάφερε να ξοκρίσει την κατάρα που τον ήθελε τρία χρόνια χωρίς νίκη στο χώμα!

Ο 26χρονος Ελληνοαυστραλός Νο 94 της παγκόσμιας κατάταξης, ανέτρεψε το προβάδισμα του Μακένζι ΜακΝτόναλντ και πήρε τη νίκη με 4-6, 6-3, 6-4 επί του Αμερικανού για τον 1ο γύρο του U.S. Men’s Clay Court Championship στο Χιούστον την Τρίτη.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Κύργιου σε χωμάτινη επιφάνεια, μετά τη Ρώμη το 2019, όταν είχε κερδίσει στα τρία σετ τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στον 1ο γύρο του Rome Masters. Στο 2ο γύρο ηττήθηκε από τον Κάσπερ Ρουντ και στη συνέχεια δεν ξανάπαιξε στο χώμα.

«Το χώμα προφανώς και δεν είναι η επιφάνειά μου αλλά σέρβιρα καλά και ξεκίνησα να παίζω πιο επιθετικά. Το παιχνίδι μου μπορώ να πω ότι ταιριάζει και στο χώμα. Ανυπομονώ για τη συνέχεια στο τουρνουά», δήλωσε ο Νικ Κύργιος ο οποίος στο 2ο γύρο της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει τον Τόμι Πολ.

Ο υπερασπιστής του τίτλου στο Χιούστον Κρίστιαν Γκαρίν, πέρασε δια πύρος και σιδήρου, αλλά κατάφερε να κερδίσει τονΤζακ Σοκ με 4-6, 6-3, 7-5 και θα αντιμετωπίσει τον Τζόρνταν Τόμπσον στο 2ο γύρο.

Το εισιτήριο για τους “16” της ATP 250 διοργάνωσης εξασφάλισαν και οι Τζει Τζέι Γουλφ, Φράνσις Τιαφό, Πάμπλο Κουέβας και Στιβ Τζόνσον.

To Top